Ziare.com

Ungaria isi promoveaza presedintia UE cu o harta a Imperiului Habsburgic

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 11:29

   

Presedintia ungara in exercitiu a Uniunii Europene a ales sa isi faca promovarea la Bruxelles prin etalarea unor simboluri ale gloriei sale trecute, pe un covor in centrul caruia se afla o harta a Imperiului Habsurgic de la 1848, relateaza miercuri AFP, precizand ca Budapesta dezminte insa orice nostalgie sovina.

Prezentata pe site-ul presedintiei drept "un covor cultural ungar" de 202 m2, opera artistei Livia Papai orneaza cladirea Consiliului UE, a carei decorare se schimba odata cu fiecare presedintie semestriala.

In compozitia sa se regasesc personaje si simboluri istorice, precum Sfantul Stefan, regina Elisabeta a Ungariei - mai cunoscuta drept Sissi, imparateasa Austriei -, compozitorul Franz Liszt, cocarda purtata la 15 martie in amintirea revolutiei de la 1848-49, sau chiar cubul Rubik.

Pe covor sunt ilustrate si doua harti: una mai mica, in dreapta jos, reprezinta Ungaria si vecinii sai in Evul Mediu, si o alta, mai mare si plasata in centru, a Imperiului Habsburgic, cu data "1848" in mijloc.

Harta plasata in centrul covorului nu trebuie interpretata ca o evocare nostalgica a Ungariei Mari, a explicat un purtator de cuvant al Reprezentantei ungare pe langa UE. "Este pur si simplu o harta a Imperiului Habsburgic si, mai general, a Europei Centrale si Orientale", a subliniat acesta.

Harta nu semnaleaza existenta minoritatilor ungare din tarile vecine si carora Budapesta ia in calcul sa le acorde drept de vot la alegerile din Ungaria, un proiect foarte controversat la Bruxelles.

Pe site-ul sau, presedintia ungara tine sa precizeze ca, "in timp ce instalatia presedintiei cehe va ramane probabil cea mai controversata, artistii ungari implicati au decis ca prefera sa prezinte un rezumat al culturii tarii".

Miercuri, un purtator de cuvant al Comisiei Europene a declarat ca nu are "niciun comentariu de facut asupra modului in care un stat membru al UE care isi asuma presedintia decide sa isi promoveze imaginea", si ca expunerea covorului a fost aleasa de autoritatile ungare.

Drept reactie la promovarea Ungariei la Bruxelles, Bogdan Diaconu, vicepresedinte PC, a remis Ziare.com un comunicat in care afirma ca "harta Imperiului pe care Ungaria a afisat-o in cladirea Consiliului UE este o jignire la adresa natiunilor care si-au recapatat drepturile si libertatea prin Tratatul de la Trianon si o incalcare a principiilor fundamentale ale Uniunii".

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 5072 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
32 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Fiecare cu ce are

Fiecare e liber sa-si promoveze imaginea cum vrea si Imperiul habsburgilor reprezinta unul din cele mai mari si mai glorioase capitole din istoria lumii. Daca acesta a facut parte si din istoria ungurilor, atunci asta e un punct pentru ei. Romanii cu ce sa se mandreasca? Cu "domnii fanarioti"? Sau poate cu "glorioasele" peschesuri si spagi sau catifelatele limbi date sultanilor de la Constantinopol ?

 

Pauza de ras.

.

 

Pana la Trianon, vreme de 400 de ani, ungurii au trait sub guvernarea si administrarea altora, ba a turcilor, ba a austriecilor.

Abia dupa Trianon, ungurii s-au trezit fara stapan, liberi sa se guverneze cum vor! Si stiti dumneavoastra, frati maghiari, care a fost prima initiativa a politicienilor dumneavoastra de atunci, a liderilor de la Budapesta? Care a fost primul lor gand de auto-guvernare maghiara, suverana si independenta pentru prima oara dupa 400 de ani? Nu stiti, caci este tare jenant ce a decis, de capul ei, clasa politica din Ungaria! Au decis sa trimita si au si trimis la Bucuresti o delegatie, de trei conti maghiari, care i-au propus regelui Ferdinand si lui Ionel Bratianu ca Ungaria sa se lipeasca la Romania, intr-un stat dualist, dupa modelul dualismului austro-ungar instituit in 1867!… Nici mai mult, nici mai putin!
Asadar instituirea unui dualism romano-ungar a fost proiectul politic cel mai dorit, speranta cea mare a politicienilor maghiari!… Lipsiti de exercitiul guvernarii, al libertatii, fruntasilor unguri le-a fost teama de riscurile si provocarile la care te supune suveranitatea. S-au simtit singuri si neajutorati, neasistati! Nu stiau incotro s-o apuce! Cam la fel cum au reactionat tiganii nostri cand au fost eliberati din asa zisa robie: s-au trezit si ei dintr-odata neasistati si s-au intors pe capul boierului roman sa afle cu ce l-au suparat si sa ceara sa ramana mai departe sub pulpana sa!…Unde era dispretul politicienilor maghiari fata de tot ce este romanesc atunci cand au venit la Bucuresti cu caciula in mana cersindu-ne intovarasirea :)))

Primul lucru care trebuie lamurit este numarul secuilor din Romania si din teritoriul revendicat pentru a fi declarat "tinut secuiesc".

La ultimul recensamint au fost inregistrati putin peste 5.000 (cinci mii) de secui. Aceasta cifra practic pune punct discutiei. Sunt prea putini secuii din Romania ca sa li se acorde un statut atat de deosebit. Dat fiind scandalul provocat si care urmeaza sa ia chiar amploare la Uniunea Europeana, cred ca am putea inchide ochii si - treaca de la noi!, sa le atribuim un "tinut" de o intindere proportionala cu numarul secuilor. Sa calculeze vreun expert de la UDMR ce intindere ar urma sa aiba tinutul celor cinci mii de secui.... Mai mult, acesti 5000 (cinci mii) de secui nici nu sunt recunoscuti ca ar exista. In nomenclatorul minoritatilor din Romania, secuii nu sunt inregistrati. Drept care ei nici nu au reprezentant in Parlament, alaturi de celelalte minoritati, dintre care nici macar una nu revendica un teritoriu propriu. Ba chiar daca stai de vorba cu reprezentantii celei mai numeroase minoritati nationale din Rominia, cu liderii maghiarimii, usor de identificat ca lideri UDMR, primesti informatia naucitoare ca secuii sunt maghiari, ca, deci, secuii nu exista. Asadar, ne aflam in plin absurd: o entitate etnica inexistenta cere sa i se acorde cele mai largi drepturi civile. Absurdul este si mai ...adanc: cu toate acestea cei care pretind sa se recunoasca existenta unui tinut secuiesc sunt tocmai cei care neaga existenta secuilor, adica liderii UDMR!!

UE trebuie sa stie: Ungaria Mare nu a existat !

Da, istoric asa este ! Este scornita de mintile infierbintate care confunda realitatea cu visurile desarte de marire! Ungaria asa zis Mare a fost un artificiu administrativ, o gaselnita birocratica, a unui functionar oarecare, numit Buest, decizie luata in 1867, de azi pe maine, intr-un birou, in urma unor intrigi si aranjamente de culise. Ungaria asa zis Mare nu a fost o realitate istorica, implinita printr-un eveniment de anvergura. Nici vorba sa se compare cu procesul prin care s-a ajuns la constituirea Romaniei Mari, proces care are la temelia sa jertfa a zeci, sute de mii de romani! Ce sa mai spunem de Dacia, cel mai vechi stat existent in Europa. Poporul cu cele mai vechi traditii culturale si religioase este poporul nostru Dac. Prin jertfa se consolideaza tot ce este trainic in istorie. Unde este jertfa ungureasca la 1867?! Unde a fost jertfa ungureasca atunci cand, dupa un veac si jumatate de ocupatie turceasca totala, Budapesta este eliberata de armatele imperiale austriece? Sa le aducem aminte celor care calomniaza Romania cu atata pasiune, faptul rusinos, penibil, jenant, de care ne-am ferit sa facem caz, ca in armata care i-a alungat pe otomani din Budapesta si din asa zisa Ungarie, nu a existat niciun combatant ungur! Repet: cand turcii, care transformasera Ungaria in pasalic, au fost alungati de armatele unei puteri europene, crestine, in acea armata nu a fost niciun ungur care sa fi ridicat sabia pentru gloria, liberatea sau demnitatea maghiara! Nici unul! La fel cum, in cele aproape doua secole de ocupatie turceasca, nu s-a inregistrat niciun moment de rezistenta, de opozitie ungureasca la ocupatia musulmana. Nota bene: principatul medieval ungar, creatie a Bisericii Catolice, nu a avut o omogenitate etnica comparabila cu a principatelor Valahe, intre care includ si Transilvania. Nu intamplator regii Ungariei de origine maghiara ii numeri pe degete, intr-o jumatate de mileniu! Asta pana la Mohaci, in 1527, cand statul ungar dispare. Dispare Ungaria, dar nu si Transilvania, care continua sa existe! De ce nu dispare si principatul Transilvania odata cu Ungaria, la 1527? Simplu de ce: pentru toata lumea, pentru toate cancelariile din acea vreme, Ungaria si Transilvania erau lucruri diferite, entitati complet separate, care nu puteau fi gandite impreuna! Transilvania se afla in aceeasi situatie cu Moldova si Tara Vlahilor ( Walahia), fiind toate trei partase in mod firesc la aceeasi istorie, la acelasi model de organizare politica. Insistenta cu care ne ataca detractorii maghiari ne obliga la gestul cel mai firesc: comparatia intre cel calomniat si calomniator!

Se impart apele

Se lamuresc acum lucruri care erau ascunse sub patura deasa a minciunii si dezinformarii - Minoritatile Romaniei oligarhice si etnice au ajuns, pe fata, dominante. PDL-ul si arhitectii sai au creat un curent anarhizant, un curent contraorganizational al mediului vietii colective care a dus la formarea "subspatiilor neguvernabile". Agregarea acestor subspatii, in timp, au determinat actualul "razboi subnational" dintre carteluri si institutiile statului national. Deriva institutionala de acum, lipsa de legitimitate a formelor de organizare politica pune in primejdie atat Statul cat si Natiunea, ale carei trasaturi dominante sunt schimonosite si falsificate de uzurpatorii Statului Roman, contraelita care are ca tinta demolarea efigiilor nationale si a reperelor identitare. "Structuri alternative" au format retele ale "colegiilor invizibile", create pentru a mentine cu forta centrul puterii in Romania. Cadrele recrutate din zone periferiale au fost plasate in toate partidele, toate publicatiile, in toate guvernele, reusind sa-si adjudece in permanenta accesul sau chiar controlul in institutii cheie ale Romaniei, de la MAE la Presedintie, de la Guvern la Parlament si nu in ultimul rand in "societatea civila". Traian Basescu, este acuzat de comiterea a 13 infractiuni grave, printre care genocid, subminarea puterii de stat si a economiei nationale, riscand inchisoarea pe viata. Pentru aceleasi fapte, Ceausescu a fost executat

Ungaria

Interseant episodul cu aderarea HU la RO, nu stiam de el. Ramine de vazut daca demersul a fost unul oficial sau doar o initiativa privata a citorva indivizi.

Ungaria si-a dat si ea aportul in sacrificiu aceta nefiind un apanaj al romanilor. La Mohacs au fost lasati singuri in fata a 300,000 de turci si au luptat cu indirjire si cu onoare, insusi regele Sigismund cazind in lupta.

Dacia ca cel mai vechi stat Eurpoean e o bazaconie, Statul dac a fost desfiintat dupa cucerire iar continuitatea cu statele romanesti e o exagerare fara suport, propaganda comunista. Statele romanesti s-au infiintat abia in sec XIV, cel mai tirziu din toata Europa, adica vreo 1200 de ani dupa disparitia statului dac.

Faptul ca Ungaria a folosit harta cu Imperiul Habsburgic are doar o relevanta simbolica, da fapt e istoria lor si au tot dreptul. Romanii sint hipersensibili la orice fac ungurii care e de fapt problema noastra si nu a lor.

La inceputul lumii, au fost Caucazii (Dacii) si Carpatii, adica Gradina Edenului.

Cand maghiarii migratori au sosit in Pannonia, au gasit "blahi" (romani). Faptul ca tracii au fost si in Ungaria, ca Pannonia (Ungaria actuala) a fost componenta statului dac intemeiat de Burebista, ca romanii au romanizat populatia provinciei Dacia (Traiana). Traco-dacii traiesc in Moldova si Transilvania. Secuii sunt vechii traco-daci. Hunii erau niste nomazi din Asia care, in secolul al IV-lea, calareau din loc in loc in cautare de pasuni, jaf si prada. Hunii erau niste creaturi hidoase. Intrebati fiind cine sunt, raspundeau ceva ce suna ca nechezatul unui cal si se credea ca incercau sa spuna ca sunt huni, sau Hiung-nu. Attila la sase ani a castigat Campionatul Nationala la Strambaturi - Ati ghicit - el nu se stramba(hunii isi turteau nasul) era prea had/fata turtita si avea obiceiul de a-si da crancen ochii peste cap. Experienta lui ne invata ca prin viata poti sa te si strecori, dar numai pentru un timp.

Limba traca e cea mai veche din lume, din ea se trag toate limbile Europei. Noi vorbeam latina veche (limba traco-dacica de aproape 10 000 de ani) inainte de a fi cuceriti 14 % – 165 de ani, restul 86% a ramas libera.

Dacii – singurul popor necucerit. Romania a fost initial numele Imperiului Roman. Imperiul Roman este dator dacilor, foarte dator. Italienii sunt romani, nu noi. Tracii/Dacii sunt stramosii romanilor. Valahii/moldovenii, ardelenii/secuii sunt descendentii tracilor/dacilor. Limba secuiasca (alfabet Roman) preluat de la noi. Bulgarii sau mixat cu tracii dar ei nu sunt traci. Ungurii sunt rude cu turcii – limba maghiara (fino-ugric grup)este o limba turcica mixata cu alte limbi inclusiv romana. Noi civilizam pe altii, nu invers. Romanii nu au invadat – ocupat sau furat de la nimeni. Turcii, Rusii, Germanii, Austro – Ungarii si Englezii au furat de la noi. Noi am eliberat alte popoare. Imperiul Britanic a furat din: Europa, Asia, Africa, etc, nu au muncit niciodata. Evreii/Tiganii din Africa la fel. Dacian Religion was Jewish. David was Dacian. Transilvania a fost a noastra/natives all the times only rulers change. We should rule our own self, our own Satan and our own God. Romania a fost mereu independenta. Noi suntem, cei pe care ii vrem, admiram sau asteptam. Din preistorie se profita… The romanian civilization is the basis for all civilizations. Greece is a country of Romanian Aroumanins (Civilizatia traca a fost baza civilizatiei Grecesti Antice – Grecia nu are nimic grecesc). Whats funny that Hungaria forget that for 150 years was a region of Ottoman Empire and Habburgic Empire but Romania was always independent. The greatest hungarian Kings were romanian. ( Matei Corvin, Huniade, Stefan I) Romanians as nation didn’t “occupy" Transilvania, they were there since FOR-EVER; the ones that opress and “occupied" this region were the foreigners, like the hasburgs, Polish, Hungarians, Etc.(Hungarian – turko- gypsy nomades armies invade in 1867 and “occupied" 51 years but Est Budapesta is ours). In modern times romanian solder conquer second times and free Budapest. The painted monasteries from Bucovina have built during Ottoman and Turkish opressions – no one ever said they belong to Turkey )) The castels were build under Saxon Ocupation – this doesn’t mean they belong to Germany. Only the foreigners called us Wallachians/Moldovians, we called us Romanians. We are free in dignity and superior in spirit – the one – most moral country in the world.

Bazaconii protocroniste

Am trecut si eu prin faza asta a protocronismului sau dacismului, cum vrei sa-i zici dar mi-a trecut.

Sa fim seriosi, se vehiculeaza afirmatii care cel mult pot ridica sprincene. Cica acum 10,000(!!!) de ani se vorbea limba traca. Acum 10,000 nu stie nimeni ce se vorbea si orice afirmatie e gratuita.

Or fi dacii stramosii nostrii dar statul lor n-are nimic cu cele romanesti de dupa 1200 de ani. Limba daca nu poate spune nimeni cum a fost inafara de ce se stie din scrierile autorilor antici. Orice afirmatie in plus e pur speculativa si cei mai mari speculanti sint cunoscuti: Napoleon Savescu, Petre Morar sau chiar Nicolae Densusianu. Toata argumentatia lor e de conjunctura si bazata pe presupuneri de aceea nu poate fi luata in serios ca dovada in ce priveste originea limbii romane si "asemanarea" ei cu limba dacilor.

Statul Dac nu s-a continuat cu statele romanesti, nici un stat european modern nu a trait o continuare propriu zisa din antichitate si pina azi, inafara poate de Grecia si Italia dar si ele s-au transformat mult. Popoarele s-au miscat limbile s-au modificat, conditiile istorice, politice, religioase s-au schimbat si ele si practic vorbim de popoare noi, de limbi noi si implicit state noi.

Ungurii nu sint huni nici macar cit sintem noi daci. Hunii au fost mult anteriori maghiarilor cu jumatate de secol si s-au pierdut si asimimlat printre popoarele existente si care au venit dupa ei. Caracteristicile fizice ale hunilor sint irelevante si ele nu se regasesc deloc in nici un popor de azi.

"Dacii singurul popor necucerit"(!?), dar asta de unde mai o fi scoasa? Nu au fost Dacia cucerita de romani in chiar inima ei politica si administrativa? Ca au fost si zone necucerite si in fapt cam gri la culoare nu poate sta la baza unei asemenea concluzii. Inafara de asta parca mai sint si germanicii sau slavii de nord(rusii) care chiar n-au fost cuceriti de nimeni nicicind.

Noi nu am furat de la nimeni pt ca n-am putut, altii au fost mereu deasupra noastra, daca puteam nu am fi fost mai breji. Neputinta ridicata la rand de virtute, halal lauda.

Putina decenta va rugam.

Sunt roma si ca roman ma socot buricul pamantului. Nu ma pot imagina ungur, doamne fereste, francez, englez, german, adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.

Descoperirile arheologice au aratat ca cele mai vechi bijuterii de aur descoperite pana acum in lume provin din Balcani, in arealul fostelor neamuri tracice. La Moigrad, judetul Salaj, Romania, a fost descoperit un idol de aur vechi de 5.500 de ani. Populatiile balcanice, in general, si cele de pe teritoriul tarii noastre, in special, au fost mai mereu mentionate in antichitate ca iubitoare de aur. Tracii, erau toti imbracati in aur, aveau chiar si arme din aur, precum zeii, dupa cum pomeneste Homer in Iliada. Asa se obisnuia in acea perioada. Despre neamul tracic, din Transilvania secolului VI i.H., Herodot spune ca erau fiii lui Heracles, mari iubitori de aur si de muzica. In plina "foame de bani", imparatul Traian ataca Dacia si o cucereste 14 % in 6 ani, restul 86% a ramas libera, pentru a o jefui de aur. Sunt bazaconii protocroniste ?Iudemeristule, lasa incultura maghiara ...

deci ETC

daca cineva nu iti sustine vederea ii udemerist!!!........bun argument!!!......ai uitat partea cind dacii sau sinucis la Sarmisegetuza?.......ai uitat ca Hunii au domnit si peste Moldova, Tara Romaneasca Ardeal, Ukraina, Cehia, Slovacia, si tot Balcanul.........tu ai mai mult hun in tine decit dac!.......cit despre Dacii si tracii astea sint istoria scrisa conform reviziei comuniste si are foarte putin de facut cu adevarul!

De ce ne vor ungurii in Schengen?

sa le multumim pentru ajutor si poate cosasul inept sa semneze aderarea la imperiul Habsgurg a unei parti din Romania. Palma mare data de unguri Romaniei si nici o reactie oficiala de la Baco care imediat a sarit sa ii blocheze pe croati. Acum unde e Baco - sta ascuns in dulap la amantele sale?

 

Interesul poarta fesul...

Ne sprijina ca apoi sa ne ia diplomatic o parte din teritoriul nostru.Insasi harta este un raspuns. Ar trebui si noi sa o punem pe cea a Romaniei Mari .

URA ROMANILOR...

...a fost intotdeauna gresit canalizata! Mai bine ati pune osu' si ati infiinta un adevarat partid de dreapta,nu numai unul care sa-i urasca pe tigani si din cand in cand pe unguri.Cei mai mari dusmaniai Romaniei sunt politicienii coruptice va tin in saracie!!!

 

 

Noua Dreapta va intra in Parlamentul Tarii la urmatoarele alegeri.

Uniunile care sunt organizate pe principii etnice discrimineaza cetatenii Romaniei in romani maghiari si romani non-maghiari pretinzand ca cei maghiari sunt mai discriminari decat alti romani non-maghiari. se poate dovedi ca este fals si ca exista un numar mai mare de romani non-maghiari mai saraci decat romanii maghiari care pretind doar ca sunt saraci pentru a se ascunde faptul ca sunt organizatie etnica neonazista care santajeaza alte partide care jefuiesc Romania si doresc sa se mebtina la guvernare pentru a nu raspunde de jaful comis acordand ilegal privilegii minoritatii maghiare insolente...

@tyrex,

E un covor cultural,dupa ce-ti stergi pingelele pe el il scuturi la gard.

 

Intr-adevar Vadim trebuie internat si tratat, nu "priponit".

Moncher, injuraturile tale tin loc de demnitate, mandrie, curaj, etc. Sa injuri pe toata lumea e un sport national romanesc, sa-i faci pe toti "tradatori" reflecta complexul tuturor tradarilor istorice ale romanilor, sa-i faci "lassi si imbeccili" pe proprii compatrioti arata doar impotentza.
Cat il priveste pe V.C. Tudor, sunt convins ca "ar fi smuls harta de pe perete la Bruxelles" ! Ai absoluta dreptate. Problema e ca admiri asemenea comportament de om grav bolnav cum a dovedit ca e in ultimele zile !

@Strulstadter

Stai linistit, Vadim este "nebunul regelui" si isi joaca bine rolul.
Cat despre promovarea Ungariei cu o harta a Imperiului Habsburgic, e in semn de adio, fac si ei bilantul. Stii vorba aia... daca nu vine Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed. Sau adaptat, daca Ungaria nu mai are iesire la Adriatica, vine Adriatica la Ungaria si uite asa vom auzi de Marea Ungariei si nu de Ungaria Mare. Shalom!

Mon cher injuraturile mele tin loc de naduf

Si de refulare pentru ca destul e destul. Daca voua va place limbajul academic cu tradatorii si kriminalii acestei natii mie nu , e dreptul meu iar daca nu corespund manierelor dvs fine nu-l cititi.Academic stiu foarte bine sa scriu si sa vorbesc dar cu cine merita dupa parerea mea care de multe ori poate sa nu coincida cu a ta. Cu asemenea personaje trebuie sa vorbesti pe limba lor sa inteleaga si atita merita. E interesant ca va ofuscati numai la anumite subiecte si la anumite postari. E demn de retinut pentru viitor. Daca dvs aveti o furie patologica asupra cuiva nu inseamna ca aveti si dreptate sau daca aveti un dusman toata lumea trebui sa fie dusman cu el. A respinge ce spun eu in ideea de a absolutiza parerea dvs ca fiind singurul adevar spune totul despre tine. Pe viitor ocoleste postarile mele ca sa nu te am pe constiinta.

Acum va faceti voi de cap in PE :)))

Va sta in gat Vadim ? :))) Voi deranjati Romania, cu incultura voastra. Va dati secuii si ciangaii maghiarilor :))) Am locuit in Budapesta 3 luni de zile ... bordelul Europei - Ungaria - tara oficiala cu cei mai multi tigani: 7 milioane de tigani, suport psihologic greu de suportat.

ETC la Budapesta

tu cred ca sau ai fost beat cele 3 luni si inca esti beat ca scrii niste timpenii!....Budapesta nu se poate compara cu Bucurestiul....poate ai vrut confundat, de betie, Bucurestiul cu "mincati-as ***"........ieri am venit de la Bucuresti.......adica Tiganesti......ca acolo frate tigani peste tot!!!!........treci granita si deja vezi diferanta.......ce sa mai vorbesc de orase, drumuri, spitale etc.......Romania mai are nevoie de vreo 2-3 generatii sa ii ajunga pe Unguri din pacate!!

Ce-ar fi sa va mai potoliti

si chiar sa ii lasati pe unguri sa se consume in continuare, singuri si in liniste, in complexul lor?
Complexele, patimile, viciile fac bine omului...

 

Spaimele fac sa fuga pamantul de sub picioarele unora... Stati linistiti si plesniti din bicepsi la Blue Air... pe meleaguri straine... sau prin aroma basista...

Domnu, Va simteti bine ? Succesuri ! Etnobotanice ati incercat ? Luati-va dupa botanista EBA, fiica partzogorniostului care "sprijina tineretul" cu droage ushoare si este iobita de rromii in tricou incoronat din Sibiu... Enterlopii este enterlopi... deh... cine se se iobeste se si apara unii pe altii daca merg la jefuit impreuna, nu ?

Aloooooooooooooooo,Ungaria libertatea presei acum!

Nu ,presuri de călcat in picioare cu KKAKANIA cea absurdă si pierită-n ultimul tratat !Adioooooooooooooooo TRIANON!

 

Iudemeristule...lasa propaganda maghiara pe bani

Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului. Nu ma pot imagina american, japonez, francez, englez, german sau ungur, adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.

 

logic

ca restul romanilor mai mult scrii decit citesti.......sau mai corect mai mult "copy and paste"!!...decit sa te uiti la substanta paragrafului care il scrii!!........slab!

Adi1

Daca esti ROMAN invata sa sa vorbesti.Daca esti ungur mars la tine in tara.Pe vremuri ROMANIA se numea DACIA.ungaria cum se numea?bozgoria?

Pentru toti ungurii

Romania a dat lumii intregi oameni de valoare:inventatori,muzicieni,scriitori...etc.ungaria(bozgoria) ce a facut pentru omenire? Nu stiti decat sa invadati alte natii.

 

Tot pentru unguri

CUVANTUL budapesta!
Buda in limba ROMANA mai inseamna si veceu(in care iti faci nevoile).
Pesta se aseamana cu cuvantul "peste".
Adica peste care iti faci nevoile fiziologice.
Budapesta=WC

Cuvantul BUCURESTI:
Bucur=bucuros
Esti=tu esti
Bucuresti=sa fi bucuros(bozgorii nu stiu starea asta).

 


Vezi comentarii inadecvate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor