Ungaria nu renunta la zidul anti-imigranti: Armata a inceput sa ridice o noua portiune a gardului

Marti, 04 August 2015, ora 07:28
3101 citiri
Ungaria nu renunta la zidul anti-imigranti: Armata a inceput sa ridice o noua portiune a gardului
Foto: Captura Youtube/Drone Media Studio

Militari unguri au inceput sa construiasca, de luni, o noua portiune a gardului de la frontiera cu Serbia, prin care Budapesta vrea sa opreasca imigrantii clandestini sa patrunda in tara.

Noua portiune se afla in apropiere de punctele de trecere a frontierei Asotthalom din Ungaria si Backi Vinogradi din Serbia, relateaza MTI.

Armata a inceput sa puna stalpi de otel in pamant, intr-o zona in care terenul a fost nivelat saptamana trecuta. Noua portiune de gard va fi ridicata cu o tehnologie similara "sectiunii esantion" construita deja, dupa un standard NATO.

Ungaria va primi un retur de peste 19.000 de imigranti din Europa

Pregatiri au inceput si pentru alte portiuni de gard, in apropiere de punctele ungare de trecere a frontierei de la Tiszasziget si Roszke, au declarat primari din zona pentru MTI.

Alta portiune este pregatita langa Kelebia, tot un punct de trecere a frontierei aflat de partea ungara, potrivit unui corespondent local MTI.

Premierul Ungariei a venit in Romania sa vorbeasca de pericolul care ameninta Europa

Un purtator de cuvant al Guvenului, Zoltan Kovacs, a declarat anterior ca suma de 6,5 miliarde de forinti (21,1 milioane de euro) alocata deja ridicarii gradului si construirii unor centre temporare de primire a imigrantilor urmeaza sa fie suplimentata cu 22,2 miliarde de forinti (71,8 milioane de euro).

Premierul Victor Orban anunta la sfarsitul lui iulie ca termenul limita pentru finalizarea lucrarilor de cosntruire a gardului a fost devansat, din toamna, la 31 august. El afirma ca Budapesta se asteapta ca patrunderea imigrantilor clandestini pe teritoriul Ungariei sa scada ulterior la o sesime sau o septime din numarul actual.

Nou scandal in Ungaria: Transportul extracomunitarilor, ca in transferurile spre lagare naziste

Pe de alta parte, opozitia socialista a acuzat Guvernul ca incearca sa impinga valul de imigranti spre vest prin construirea gardului de la frontiera cu Serbia.

In loc sa continue o "campanie de propaganda" impotriva imigrantilor, Executivul lui Orban ar trebui sa se concentreze asupra gasirii unor modalitati de a accesa mai multe fonduri europene pentru a face fata problemei imigratiei, a declarat Balazs Gora, un lider socialist local.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Ungaria gard imigranti Serbia , #Ungaria