Avertisment de la seful Parlamentului European: UE, in pericol de destramare

Marti, 08 Decembrie 2015, ora 11:53
2776 citiri
Avertisment de la seful Parlamentului European: UE, in pericol de destramare
Foto: Ziare.com

Uniunea Europeana se afla in pericol de destramare, existand forte care actioneaza in acest sens, de aceea, sustinatorii sai trebuie sa lupte pentru a o mentine, a declarat presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

"Nimeni nu poate spune daca Uniunea Europeana va mai exista in forma actuala peste 10 ani. Daca vrem sa mai existe, atunci trebuie sa luptam din greu pentru ea", a afirmat Schulz, intr-un interviu aparut marti in cotidianul german Die Welt, preluat de Reuters, atragand atentia ca in Uniune actioneaza "forte care vor sa ne dezbine", cu urmari dramatice.

Poate fi Schengen salvat?

Seful Legislativului european a reactionat astfel la avertismentul recent al ministrului luxemburghez de Externe si al Migratiei, Jean Asselborn, conform caruia Uniunea Europeana s-ar putea destrama.

Presedintele PE nu a precizat ce anume ameninta Uniunea, dar cea mai mare parte a interviului se axeaza pe criza migrantilor, care a pus la incercare unitatea si toleranta blocului comunitar in cursul acestui an.

Criza imigrantilor: Uniunea Europeana risca sa se prabuseasca precum Imperiul Roman

"Uniunea Europeana nu este fara alternative, o evolutie inversa este, fireste, posibila", a estimat Schulz, explicand ca alternativa ar fi "o Europa a nationalismului, o Europa a granitelor si zidurilor".

"Acest lucru ar fi dezastruos pentru ca o astfel de Europa a condus in mod repetat continentul nostru spre catastrofa", a avertizat el.

Mutare radicala dupa atentatele din Paris: Suspendarea Schengen (Video)

Uniunea Europeana se confrunta cu disensiuni in privinta crizei migrantilor, mai ales intre cancelarul german Angela Merkel, care a condus eforturile de primire a refugiatilor sirieni, si lideri din fostul Est comunist, care se opun planului UE de distribuire de cote de refugiati, aminteste Reuters.

Adio Schengen? Pentru prima data se ridica un gard impotriva refugiatilor intre doua tari membre

Si Spatiul Schengen de libera circulatie a persoanelor pare amenintat, unele state reintroducand controale la frontiere. Saptamana trecuta, Grecia a cerut ajutor european pentru securizarea frontierelor sale si gestionarea valului de migranti, dezamorsand amenintarile unor state comunitare privind o eventuala excludere a sa din Spatiul Schengen, mai scrie Reuters.

Potrivit lui Martin Schulz, nicio tara nu poate gestiona singura provocari precum migratia, acest lucru fiind posibil numai la nivelul intregii Uniunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Martin Schulz existenta UE, #Martin Schulz disparitie UE, #Martin Schulz spatiu Schengen , #Uniunea Europeana
Comentarii