Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Comisia Europeana pregateste sanctiuni in domeniul apararii pentru Rusia (Video)

Marti, 22 Iulie 2014, ora 19:23
3202 citiri
Comisia Europeana pregateste sanctiuni in domeniul apararii pentru Rusia (Video)

Comisia Europeana va incepe in curand sa lucreze la sanctiuni in sectorul apararii impotriva Rusiei, in contextul crizei din Ucraina. Sanctiunile vor include si un embargo pe arme, a anuntat ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz.

"Comisia UE va lucra in zilele urmatoare pe sanctiuni pentru aparare/embargo pe arme impotriva Rusiei", a scris Kurz pe Twitter, potrivit AFP, citata de The Malay Mail Online.com.

Sefii diplomatiilor europene au discutat, marti, pe tema unui raspuns mai dur pentru Rusia, dupa ce rebelii pro-rusi au doborat un avion Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, in regiunea Donetk, joia trecuta.

Romania este reprezentata de ministrul Titus Corlatean la reuniunea Consiliului Afaceri Externe si la reuniunea ministeriala a Parteneriatului Estic de marti de la Bruxelles.

Potrivit unui comunicat MAE remis redactiei Ziare.com, agenda discutiilor de marti a avut drept punct principal situatia din Ucraina, alaturi de ultimele evolutii din Orientul Mijlociu si Irak.

Ultimele pregatiri pentru noile sanctiuni

Ministrii de externe ai UE si-au exprimat regretul profund pentru tragica pierdere de vieti omenesti cauzata de prabusirea aeronavei Malaysian Airlines si au lansat un apel ferm tuturor partilor prezente in teren, in special gruparilor separatiste care actioneaza in regiune, sa permita neintarziat accesul echipelor de experti la locul prabusirii, in vederea recuperarii trupurilor neinsufletite.

Consiliul a aprobat un pachet substantial de masuri restrictive: extinderea criteriului de listare, pentru a include entitati si persoane care contribuie la subminarea integritatii teritoriale si a suveranitatii nationale a Ucrainei si accelerarea adoptarii de masuri la adresa persoanelor si entitatilor care acorda sprijin material si financiar actiunilor care tin deanexarea ilegala a Crimeei si destabilizarea partii de est a Ucrainei.

Ministrii au mandatat Consiliul si Comisia Europeana sa finalizeze pregatirile pentru adoptarea de noi masuri sanctionatorii, care sa acopere, printre altele, sectorul apararii, inclusiv produsele cu dubla utilizare, cel al tehnologiei de varf, inclusiv in domeniul energetic, precum si accesul la piata de capital.

In intalnirea de marti a fost adoptata si Decizia Consiliului de infiintare a Misiunii UE de Consiliere pentru Ucraina (EU Advisory Mission / EUAM Ukraine), cu un mandat initial de 2ani, va avea drept scop sprijinirea reformei sectorului civil de securitate si al statului de drept din Ucraina.

Ministrul roman de externe, Titus Corlatean, a reiterat sprijinul Romaniei pentru consolidarea in continuare a regimului de sanctiuni al UE, in relatie directa

cu actiunile Federatiei Ruse in Ucraina si a indicat hotararea Romaniei de a contribui

substantial la activitatea EUAM Ucraina.

A.I.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Bruxelles sanctiuni Rusia, #UE sanctiuni aparare Rusia , #Uniunea Europeana