Conferinta extremistilor, la Sinaia. Le Pen: Islamismul pare sa avanseze spre Romania UPDATE

Sambata, 16 Aprilie 2016, ora 18:20
7191 citiri
Conferinta extremistilor, la Sinaia. Le Pen: Islamismul pare sa avanseze spre Romania UPDATE
Foto: Facebook/Marine Le Pen

Presedintele Frontului National francez, europarlamentarul Marine Le Pen, a afirmat sambata, la Sinaia, ca "islamismul pare sa avanseze spre Romania" si ca Uniunea Europeana si-a dovedit ineficienta, Le Pen sustinand ca fiecare popor ar trebui sa se poata exprima asupra ramanerii in UE.

Prezenta sambata la Sinaia, unde participa la conferinta "Europa noastra, Europa Natiunilor", sefa Frontului National francez a criticat in termeni duri Uniunea Europeana, sustinand ca aceasta constructie si-a dovedit ineficienta.

La inceputul conferintei, organizatorul, Laurentiu Rebega, a multumit mai multor institutii, inclusiv SRI si sefului SRI Prahova pentru sprijinul acordat in desfasurarea evenimentului.

UPDATE luni, ora 15:00 - Reprezentantii SRI au explicat, intr-o declaratie remisa Ziare.com, ca, alaturi de Jandarmerie si Politie, s-au asigurat ca in zona desfasurarii evenimentului nu exista risc terorist sau bombe.

"La evenimentul organizat sambata, la Sinaia, de Miscarea pentru o Europa Unita a Natiunilor si Libertatilor, Serviciul Roman de Informatii a contribuit, alaturi de alte institutii din Sistemul National de Prevenire si Combatere a Terorismului (in speta, Jandarmeria si Politia), la asigurarea misiunilor de control antiterorist si control pirotehnic, in vederea securizarii spatiului destinat desfasurarii evenimentului, dat fiind faptul ca la manifestare participau si europarlamentari", potrivit Biroului de presa al SRI.

In discursul tinut in cadrul conferintei, Le Pen a safirmat ca "islamismul pare sa avanseze spre Romania", informeaza News.ro.

Cati britanici voteaza pentru Brexit: Rezultatul e "la mustata" - sondaj

"Atunci cand islamismul pare sa avanseze spre Romania, seful serviciilor de informatii germane vine si recunoaste ca a subestimat riscul infiltrarii teroristilor asa-zisului Stat islamic in randul refugiatilor. Aceasta orbire este rezultatul unei decizii politice", a spus Marine Le Pen.

Aceasta a afirmat, de asemenea, ca fiecare popor din UE ar trebui sa se pronunte asupra ramanerii sau iesirii din Uniunea Europeana.

"Nu este surprinzator ca dorinta de a iesi din UE este din ce in ce mai mare. Britanicii vor vota in doua luni. Este un moment cheie pentru istoria europeana. Sper ca si francezii sa nu astepte prea mult o oportunitate similara. Imi doresc ca fiecare popor sa se poata exprima pe aceasta tema. Sper ca Romania sa se redreseze si sa isi regaseasca mandria si puterea de dezvoltare", a spus, in acest context, europarlamentarul francez.

Le Pen a mai spus ca, din punct de vedere economic, Uniunea Europeana este "un esec absolut" si ca efectele acestuia "sunt devastatoare si distrug orice speranta de crestere si dezvoltare".

Liderul Frontului National francez a criticat, totodata, politica monetara a Uniunii Europene.

"Moneda euro a fost o greseala mare cu consecinte grele. Insa Uniunea Europeana refuza sa recunoasca acest lucru. Ea este incapabila sa se amendeze. Iar atunci cand oamenii indraznesc sa se planga, precum prietenii nostri olandezi, saptamana trecuta, ea ii stigmatizeaza", a spus Le Pen.

Marine Le Pen a precizat, totodata, ca in Europa se simte dorinta de schimbare.

"In toate tarile din Europa a inceput sa bata cu putere un vant de libertate si mai mare si eu am incredere. Oamenii nu mai doresc sa se supuna si sa sufere directive aberante. Ei doresc sa-si ia destinul in maini, vor sa isi salveze propriile tari si sa construiasca o colaborare efectiva intre europeni", a mai spus ea.

Marine Le Pen a acuzat modul in care fortele de securitate din cadrul Uniunii Europene colaboreaza pentru a le asigura cetatenilor europeni siguranta, in contextul in care, sustinea ea, "cei mai rai criminali, cei mai de seama teroristi se pot deplasa nestingheriti prin spatiul Schengen".

"Traficantii de toate felurile, islamistii radicali, armele, drogurile produse de contrabanda, traficul de carne vie, uitati cine se bucura de fapt de libera circulatie, o alta dogma absurda. Si cu toate acestea, cooperarea dintre politie si serviciile de justitie este mult prea slaba. Schimbul de informatii intre servicii este defectuos. Adevarul este ca nici macar nu se inceraca imbunatatirea acestor colaborari", a spus Le Pen.

In acest context, liderul Frontului National francez a spus ca "sub pretextul dezvoltarii unei securitati europene se submineaza capacitatea serviciilor nationale in beneficiul unui vis iluzoriu al unei armate si al unei politsii europene".

Marine Le Pen a acuzat ca Uniunea Europeana nu rezolva "nicio criza" si a spus ca, in conditiile in care migrantii "se aglomereaza la frontiere, numai restaurarea frontierelor nationale a contribuit la a pune un oarecare dig acestui flux".

Sefa extremistilor francezi, Marine Le Pen, asteptata sambata la Sinaia

Marine Le Pen participa, sambata dupa-amiaza, la Sinaia, la conferinta "Europa noastra, Europa Natiunilor", organizata de catre europarlamentarul roman Laurentiu Rebega.

Le Pen a ajuns la Casinoul din Sinaia, unde are loc conferinta, avand ca antemergator o masina a Jandarmeriei, si a fost intampinata cu ovatii de catre tineri care purtau steaguri.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Marine Le Pen Romania, #Marine Le Pen Sinaia, #Marine Le Pen Brexit, #Marine Le Pen UE, #Marine Le Pen esec UE , #Uniunea Europeana