Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dezbateri-eveniment la Bucuresti: Intelectuali, activisti si specialisti se confrunta pe teme europene de maxima importanta

Luni, 02 Decembrie 2019, ora 12:07
2817 citiri
Dezbateri-eveniment la Bucuresti: Intelectuali, activisti si specialisti se confrunta pe teme europene de maxima importanta
Foto: Arhiva Ziare.com

Asociatia Initiativa pentru Cultura Democratica Europeana (ICDE) si Societatea Academica Europa de Maine organizeaza in aceasta saptamana doua dezbateri-eveniment in Bucuresti, in cadrul carora mai multe personalitati ale vietii publice vor face schimb de opinii si idei pe teme legate de Romania Europeana.

Cele doua dezbateri au loc cu sprijinul filialei ICDE Bucuresti, coordonata de profesorul Radu Carp.

"Dupa proiectele de succes din vara si din toamna de la Cluj, Timisoara si Constanta, pe 4 si 5 decembrie echipa ICDE Bucuresti va reconfirma atasamentul si dedicatia asociatiei noastre pentru valorile europene si optiunea denumita generic Romania Europeana.

Miercuri, pe 4 decembrie, la Aula BCU, va avea loc dezbaterea ROMANIA SI EUROPA LA 30 DE ANI DE LA CADEREA COMUNISMULUI, moderata de jurnalistul de televiziune Cosmin Prelipceanu, urmata de o serie de lansari de carte ale autorilor membri ai ICDE", anunta profesorul Valentin Naumescu, presedintele ICDE.

Din echipa de "intelectuali publici, activisti civici si specialisti in problematica europeana" prezenti la eveniment mai fac parte, alaturi de cei mentionati, Ioan Stanomir, Cristian Preda, Cristi Danilet, Teodor Baconschi, Adrian Baboi-Stroe, Luminita Tuleasca, Mihaela Vrabie, Dragos Lucian Ivan, Dragos Chirita, Dorin Popescu.

De asemenea, joi, 5 decembrie, la invitatia Societatii Academice Europa de Maine si a analistului Iulian Fota, va avea loc la Hotelul Hilton dezbaterea de politica externa si securitate ROMANIA SI DETERIORAREA ORDINII INTERNATIONALE, la care ICDE va fi reprezentata de trei specialisti - fostii diplomati Valentin Naumescu, Cristian Preda si Dorin Popescu.

Evenimentul incepe la orele 15.00. Prima tema dezbatuta se intituleaza "Deteriorarea ordinii internationale - Implicatii pentru politica externa a Romaniei", la care moderator va fi Iulian Fota, iar panelisti Valentin Naumescu si Cristian Preda.

In partea a doua, incepand de la ora 17:00, se va discuta despre "Principalele amenintari la adresa securitatii nationale a Romaniei". De data aceasta moderator va fi Valentin Naumescu, iar panelisti Corneliu Bjola, Dorin Popescu si Iulian Fota.

Citeste si Se strange clestele geopolitic.

"In acest moment, ICDE se profileaza drept cea mai credibila, activa si completa platforma de integrare intelectuala, culturala si civica a optiunii Romania Europeana, atat pe dimensiunea liberala cat si pe dimensiunea moderat-conservatoare.

Dupa succesele politice ale Romaniei Europene din 26 mai si 24 noiembrie a.c., ICDE va prelua energia pro-europeana din societatea civila si o va transpune in proiecte de reflectie si actiune publica de cea mai inalta calitate", subliniaza prof. Valentin Naumescu intr-o postare pe Facebook.

Citeste si Dezbatere cu 20 de experti la Cluj: Ce asteapta Romania Europeana de la mandatul prezidential 2019-2024?

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#dezbatere ICDE Romania Europeana, #dezbatere Fota Naumescu securitate Romania , #Uniunea Europeana