Politico: Marian Godina, printre personalitatile care modeleaza si pun in miscare Europa

Miercuri, 07 Decembrie 2016, ora 15:54
4489 citiri
Politico: Marian Godina, printre personalitatile care modeleaza si pun in miscare Europa
Foto: Facebook/ Marian Godina

Politistul Marian Godina face parte din "Promotia 2017", o lista cu 28 de personalitati din Europa si din Orientul Mijlociu, realizata de Politico, despre care sursa citata sustine ca "modeleaza si pun in miscare" continentul.

"Aseara, la Bruxelles, am participat la 'Politico 28', un eveniment in cadrul caruia a fost prezentata lista cu cei '28 de oameni din 28 de tari, care configureaza, agita si rascolesc Europa'. M-am simtit onorat sa aflu ca, din Romania, cei de la Politico m-au ales pe mine", a scris pe Facebook Marian Godina.

Godina este singurul roman de pe lista si apare intr-o companie extrem de selecta, alaturi de presedintele turc Recep Erdogan, Inaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate Federica Mogherini, George Soros si presedintele lituanian Dalia Gribauskaite.

Pe lista Politico nu se afla doar cetateni din Uniunea Europeana, ci si din Siria, Kosovo sau Serbia, impreuna cu liderul de la Ankara.

"Politico 28 este un ghid al oamenilor care vor modela cel mai probabil lumea noastra in anul 2017", este explicatia autorilor.

Iata care este prezentarea pe care Politico i-o face lui Godina

La inceputul acestui an, seful lui Marian Godina l-a chemat pe politist in biroul sau. Agentul de 30 de ani din Brasov ridicase permisul unui sofer care aproape a lovit un pieton. Obiectia sefului sau a fost aceea ca femeia aflata in masina era directorul local al Crucii Rosii, iar atunci cand i-a spus ca ii cunoaste pe superiorii sai, Godina i-a spus sa ramana in masina in timp ce termina de scris raportul.

Apoi, Godina a scris pe Facebook despre acest incident, iar in doua zile superiorii sai au fost pusi sub urmarire pentru abuz in serviciu. Pana la sfarsitul acelei saptamani, sindicatul national al politistilor a cerut demisii la varful Politiei.

Astazi, politistul are aproape 380.000 de fani pe Facebook, fiind o adevarata senzatie in social media in Romania, mai noteaza sursa citata. Unele dintre postarile sale sunt amuzante, altele inedite, el povestind evenimente din viata de politist.

Godina are insa si postari serioase - pe langa cele in care isi trage sefii la raspundere, odata a mobilizat cetatenii din oras pentru a prinde un suspect ce a provocat un accident si a fugit de la locul accidentului. In luna februarie, si-a publicat o carte cu o colectie de mesaje de pe Facebook, care a devenit un adevarat bestseller. De asemenea, a scris o carte pentru copii in care a explicat regulile de trafic.

Potrivit descrierii facute de Politico, Godina este vazut drept o raza de lumina intr-un peisaj altfel trist, iar mesajele sale rezoneaza intr-o tara satula de coruptie. In plus, realizarile sale i-au incurajat pe alti agenti de politie din tara sa isi conteste superiorii, atunci cand acestia depasesc limita.

Ce metodologie s-a folosit pentru acest clasament

Metodologia alcatuirii acestui top este apoi explicata: in primul rand, au fost solicitate nominalizari din partea cititorilor. Apoi, editorii au conceput, nu fara unele discordante, lista celor care vor modela lumea, dupa care acestia au fost clasati in ordinea impactului pe care il au asupra lumii.

Godina a fost clasat pe locul 27, dupa el fiind doar Shpend Ahmeti, primarul capitalei Kosovo, Pristina. Ahmeti este numit un "fauritor de natie".

Pe primul loc in lista este primarul Londrei, Sadiq Khan. Sursa citata noteaza ca simpla ocupare unei pozitii publice puternice intr-o tara europeana nu garanteaza un loc pe lista, motiv pentru care Angela Merkel nu este prezenta in acest an, dar nici in 2015.

Cei 28 din acest an sunt 17 barbati si 11 femei, din 28 de tari, care activeaza in domenii precum politica, mediul de afaceri, presa sau arte. Numarul a fost ales simbolic - cel putin in acest an sunt 28 de tari in UE si 28 in NATO.

Anul trecut, liderul listei a fost premierul maghiar Viktor Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Marian Godina lista Politico, #Marian Godina personalitati Europa, #Marian Godina modeleaza Europa , #Uniunea Europeana