Ziare.com

Parlamentarii europeni castiga cu 878% mai mult decat cetatenii pe care ii reprezinta!

de Alex Varzaru
Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 18:09

   

Parlamentarii europeni castiga cu 878% mai mult decat cetatenii pe care ii reprezinta!
Parlamentarii europeni castiga in medie cu 878% mai mult decat cetatenii pe care ii reprezinta, daca se calculeaza bonusurile si indemnizatiile mai putin vizibile pe care le primesc acestia in timpul unui mandat de 4 ani.

Sunt 8.185 de parlamentari in intreaga Europa, platiti cu aproape 4 miliarde de euro, care reprezinta 500 de milioane de cetateni. Discrepantele dintre veniturile acestora sunt revoltatoare, se arata intr-un studiu al Preisvergleich.de, o firma de cercetare din Germania.

Dintre cei 8.185 de reprezentanti ai europenilor, 7.433 sunt parlamentari nationali iar 752 sunt europarlamentari. Un deputat in Parlamentul European castiga in medie 17.827 de euro lunar, aproape 215.000 de euro anual. Castigul mediu al unui cetatean european este de 21.844 de euro. Raportul intre castiguri este de 878%.

Cu indemnizatii, sporuri si alte cheltuieli, arata studiul, se ajunge la suma de 1.000.000 de euro anual. Studiul ofera cifre extrem de concrete pe care le pune in contexte care sa le explice. De pilda, un bulgar ar trebui sa munceasca 108 ani ca sa realizeze veniturile dintr-un mandat ale unui europarlamentar bulgar.

Un europarlamentar grec castiga cu 890% de ori mai mult decat un grec obisnuit, iar in Slovacia situatia este si mai rea. Un europarlamentar slovac castiga cu 1.190% mai mult decat castiga un cetatean slovac mediu.

Si la nivel national, diferentele se mentin. In Germania, un membru al Bundestagului castiga de 44 de ori mai mult decat un german mediu, in Franta, un membru al parlamentului castiga cu 518% mai mult decat un francez, iar in Marea Britanie, un parlamentar castiga cu 252% mai mult decat britanicii obisnuiti.

Studiul spune ca si in Statele Unite situatia se prezinta la fel, pentru ca un membru al Congresului american ajunge sa castige 90.000 de euro lunar, in care intra costurile biroului si salariile asistentilor.

Singura diferenta remarcata de cercetatorii germani este transparenta. Sistemul american ofera mult mai multe informatii despre cum sunt cheltuiti banii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1972 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

i-auzi zgoneo !

- baga mare !

 

Asta nu prea cred

" un membru al Bundestagului castiga de 44 de ori mai mult decat un german mediu "-Chestia asta nu o crede nici un Rank user x5 de pe forumul ziare.com daramite un cititor obisnuit.

 

Nu conteaza cat castiga

Structura U.E.este foarte nedemocratica. Poporul nu are putere in nici un fel de decizii.
Parlamentul este acolo degeaba. Nu are nici o putere de decizie. Tot guvernul U.E. are puteri depline. Acel guvern care nu e ales de nimeni. Acel presedinte al U.E. care nu a fost ales de nimeni, a fost numit de niste corporatii. Si va servi interesul acelor corporatii.
Lumea nu stie sctructura europei, este la fel cu cea a uniunii sovietice.

Uitati-va la ce spune un parlamentar european despre presedintele NE-ALES al europei.

http://www.youtube.com/watch?v=13xb2QP3moM

Romani, treziti-va, oameni, treziti-va.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor