Ziare.com

Romania sarbatoreste 10 ani de la intrarea in UE

Duminica, 01 Ianuarie 2017, ora 10:53

   

Romania sarbatoreste 10 ani de la intrarea in UE
Romania sarbatoreste, duminica, zece ani de la intrarea in Uniunea Europeana.

Ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, afirma ca, in toata aceasta perioada, Romania s-a situat printre promotorii cei mai activi ai continuarii si consolidarii procesului de integrare europeana si ca, in continuare, acesta ramane un obiectiv strategic pentru tara noastra.

"Aniversam astazi, 1 ianuarie 2017, 10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, moment de istorica insemnatate, care a marcat revenirea deplina in lumea democratica si debutul participarii Romaniei, ca stat membru UE, la procesul decizional european.

Acest deceniu a reprezentat pentru Romania o perioada fasta de modernizare si de dezvoltare socio-economica, de imbunatatire a calitatii vietii cetatenilor romani, de valorificare a integrarii in Piata Unica Europeana. Experienta de pana acum releva, totodata, existenta, in continuare, de premise pentru o valorificare si mai eficienta a beneficiilor apartenentei la UE", afirma ministrul Afacerilor Externe, in mesajul sau.

Lazar Comanescu subliniaza ca, in toata aceasta perioada, Romania s-a situat printre promotorii cei mai activi ai continuarii si consolidarii procesului de integrare europeana.

"Angajarea ferma si contributia la eforturile vizand identificarea de solutii la provocarile cu care UE se confrunta sunt recunoscute ca atare de partenerii nostri si reprezinta confirmari ale rolului pe care Romania il are astazi in familia europeana. Consolidarea pe mai departe a integrarii europene ramane pentru Romania un obiectiv strategic. Romania va pleda pentru intarirea coerentei actiunii UE, pentru o abordare solidara si incluziva la nivel european, bazata pe definirea si urmarirea unor obiective concrete, in consonanta cu interesele cetatenilor europeni", subliniaza seful diplomatiei.

Ministrul precizeaza ca Romania dispune de vointa si capacitatea necesare pentru a contribui la efortul de revigorare a UE.

"Este cu atat mai mult in interesul Romaniei ca aniversarea in acest an si a implinirii a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma sa confirme o Uniune mai puternica, mai unita si mai coeziva, aparatoare a valorilor si principiilor care au asigurat, peste timp, fundamentul durabil al constructiei europene", mai afirma Lazar Comanescu.

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a avut loc la 1 ianuarie 2007, odata cu Bulgaria. Aceasta data a fost propusa la summitul de la Salonic din anul 2003 si confirmata la Bruxelles, in iunie 2004. Romania si Bulgaria au semnat Tratatul de aderare pe 25 aprilie 2005.

Aderarea Romaniei la UE a avut loc dupa 12 ani de la formularea solicitarii oficiale de intrare in UE. Negocierile de aderare cu Romania au inceput in februarie 2000 ti s-au incheiat in decembrie 2004, cand a fost confirmata data aderarii.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Romania UE 10 ani
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 951 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acesta a fost norocul Romaniei

intrarea in ue. Altfel ajungeam mai rau decat moldova fiindca se fura mai mult aici ... La presiunile externe justitia si mai ales DNA isi fac treaba si-i "baga" pe corupti la puscarie. Mai trebuie sa le ia averile si vom avea o societate mai apropiata de normalitate !

 

Nimic Bun

Suntem in UE dar suntem considerati cetateni de categoria 3 suntem in UE dar nu avem toalete in mediul rural, suntem in UE dar avem preturi de lux si salarii ca in Congo
De Schengen nici sa nu mai vorbim, suntem considerati cetateni de ultima categorie, dar ni-se spun vorbe frumoase, acum UE ne impune cu tupeu mahomedanismul pagan, trebuie sa primim "rapefugeez" pentru a ne islamiza si indobitoci incet incet, pas cu pas, asa vom deveni sclavii perfecti ai elitelor globaliste masonice si anti crestine! Vremea anticristului e ma aproape de noi ca acum 500 ani!
UE impune contoare electrice noi, sistem anti incendiu obligatoriu, dar nu i interseaza din ce bani!
Ni se promite Euro de zeci de ani, ba ca in 2010, ba in 2014, suntem deja in 2017! Si Euro nu avem nici acum/ UE se va dezintegra incet incet pas cu pas! Fierul si Lutul nu se vor alipi, Estul saracit de 70 ani de comunism, si Vestul Fierul ce aminteste de puterea Romei! Profetul Daniel a avut dreptate, UE 'noul imperiu roman" se va sfarama inainte ca cineva sa zica stop! Islamizarea fortata a cetatenilor europeni, nu se va realiza! Fiecare o va lua pe drumul sau! Tradatorii care conduc acum UE vor sa distruga Crestinismul, iar asta nu se va intampla

 

Suntem considerati...asa si pe dincolo.....

Suntem considerati exact asa cum suntem !!!Daca nu erai in UE,romanii ar fi furat exact la fel.Si pe vremea comunismului se fura la fel doar ca atunci se furau rulmenti,manusi de blana pentru export si baterii de masina,acum se fura cu milioanele,lipsa de constiinta si moralitate este identica,la fel de balcanica,ADN-ul carpatin nu dispare asa de usor !!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor