Liderul socialistilor europeni, uluit de PNL

Luni, 17 Februarie 2014, ora 10:13
3997 citiri
Liderul socialistilor europeni, uluit de PNL

Liderul grupului socialistilor europeni din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a aratat ca exista zvonuri, la Bruxelles, potrivit carora Partidul National Liberal (PNL) ar intentiona sa paraseasca familia politica a liberalilor europeni (ALDE), in favoarea Partidului Popular European (PPE).

"Am auzit acest zvon, la Bruxelles, in Parlamentul European. Mi se pare ciudat. Nu poti sa te muti dintr-o familie politica in alta, in functie de cine iti ofera favoruri. E ca si cum ai intra intr-o familie si te-ai casatori cu cineva, pentru ca acolo e mancare buna, si apoi te-ai muta in alta familie si te-ai casatori cu altcineva, pentru ca acolo e mancare si mai buna", a afirmat Hannes Swoboda, la Antena 3.

"Sunt foarte mirat ca exista partide care ar face asa ceva (...) Ma bucur ca social-democratii de aici, din Romania au idei foarte clare si nu se uita in jur, sa vada cine ofera mai mult", a mai spus acesta.

Antonescu, mandat de "fermitate" din partea PNL: Fara Constantin vicepremier, vrem USL-ul din 2012!

Declaratia lui Swoboda privind asa-zisul zvon de la Bruxelles privind schimbarea taberei politice de catre PNL vine dupa doua saptamani de tensiuni in USL, presarate cu amenintari de rupere a coalitiei de guvernare.

Liderii liberali s-au reunit, duminica, intr-o sedinta in care s-au discutat aspecte legate de viitorul PNL in cadrul USL, in contextul tensiunilor din alianta. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a primit mandat "de fermitate" din partea partidului pentru a negocia dur luni in USL.

Marian Petrache, vicepresedinte al PNL si seful CJ Ilfov, sustine iesirea partidului de la guvernare in cazul in care situatia actuala din USL continua, mentionand faptul ca nu mai crede in Uniune deoarece nu a vazut "proiectele mari".

Vicepresedinti PNL cer ruperea USL: Sustinem iesirea de la guvernare

La randul sau, presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a declarat duminica, dupa ce a iesit de la sedinta liberalilor, ca el personal sustine iesirea de la guvernare.

Sedinta a fost convocata de presedintele Crin Antonescu. Dupa constituirea USD, Victor Ponta si Crin Antonescu s-au atacat in mai multe randuri, presedintele PNL afirmand despre premier ca "s-a dus la Barroso sa-i dea lista de comenzi, ca la chelneri", in timp ce presedintele PSD a spus despre Crin Antonescu ca a stat in preajma lui Traian Basescu si are acelasi limbaj ca seful statului.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Hannes Swoboda PNL schimbare grup, #PNL schimb familie politica PE, #PNL plecare ALDE , #Uniunea Europeana