Uniunea Europeana contracareaza propaganda Rusiei, care vrea sa-i strapunga flancul estic

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 10:57
4633 citiri
Uniunea Europeana contracareaza propaganda Rusiei, care vrea sa-i strapunga flancul estic
Foto: lovethisgiant.com

Federatia Rusa este interesata nu doar de statele baltice, ci si de alte tari din regiune, pe care le-a amenintat deja, in timp ce Uniunea Europeana se pregateste sa contracareze propaganda Moscovei, afirma vicepresedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis, fost premier al Letoniei.

Intr-un interviu acordat Romania Libera, acesta a fost intrebat daca Rusia ar putea destabiliza flancul estic al Uniunii Europene in perioada urmatoare.

"Cu siguranta ca au un interes in statele baltice, dar si in alte state din regiune, pe care Rusia le-a amenintat. Ucraina nu este prima tara care sufera de pe urma agresiunii Rusiei, inaintea ei a fost Georgia. Atentia noastra ar trebui sa se concentreze acum asupra capacitatilor noastre de aparare, incluzand o prezenta mai substantiala a NATO in zona in statele baltice, dar si instrumente prin care sa se poata raspunde la propaganda ruseasca, tot mai intensa, nu doar in statele baltice, dar si in multe altele", a declarat Dombrovskis.

Invitatii Ziare.com Constantin Degeratu: Razboiul romano-roman, rezultat al eforturilor Rusiei

Este Romania in razboi "hibrid"? Ungaria, destabilizatorul NATO? Interviu cu Dan Dungaciu

Vicepresedintele CE afirma ca cel mai bun instrument in acest scop este acela de a "furniza informatii clare si reale catre cei care urmaresc programele din tarile noastre, careia i se adreseaza si propaganda ruseasca".

"Exista si discutii despre felul in care Uniunea Europeana ar putea sa furnizeze surse alternative de informatii in limba rusa (...) Ma refer la stiri echilibrate despre ceea ce se intampla in Rusia sau in Ucraina, pentru a nu lasa sa se manifeste doar masina de propaganda de la Moscova", a adaugat acesta.

Vin rusii peste noi? Avem motive sa ne temem de amenintarile voalate ale Moscovei? Interviu cu Iulian Chifu

Valdis Dombrovskis nu a dat mai multe detalii cu privire la modalitatile prin care Uniunea Europeana intentioneaza sa contracareze propaganda rusa, spunand ca se discuta despre acest subiect si urmeaza sa fie luate mai multe decizii care se vor referi "la statele baltice, dar si alte state din estul Europei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Uniunea Europeana propaganda Rusia, #vicepresedinte UE propagada ruseasca , #Uniunea Europeana