Uniunea Europeana dupa Brexit: Anuntul facut de Merkel si Hollande

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 22:22
14912 citiri
Uniunea Europeana dupa Brexit: Anuntul facut de Merkel si Hollande
Foto: Ziare.com

Liderii europeni au cazut de acord vineri, la summit-ul informal de la Bratislava, asupra mai multor teme ce vor fi analizate in lunile urmatoare, iar rezultatele acestui plan vizeaza relansarea proiectului european dupa Brexit.

Temele din cadrul acestui plan sunt legate de principalele preocupari ale cetatenilor europeni in acest moment, respectiv migratia, terorismul si incertitudinea economica si sociala.

Presedintele francez, Francois Hollande, si cancelarul german, Angela Merkel, au participat dupa summit la o conferinta de presa comuna, unde si-au manifestat vointa de a lucra impreuna pentru succesul UE.

"Am stabilit un calendar care incepe la Bratislava" si se termina in luna martie, cand se vor aniversa 60 de ani de la incheierea Tratatului de la Roma, "si vom prezenta rezultatele pentru a demonstra ca am avansat", a spus presedintele Hollande in fata presei dupa summit. El a precizat ca prioritatile foii de parcurs vor fi "securitatea, prosperitatea si viitorul tinerilor".

Presedintele francez a subliniat ca, pentru reuniunea de vineri, tara sa si Germania au lucrat impreuna la o serie de propuneri, una dintre ele fiind elaborarea unui plan pentru o aparare comuna a UE.

La randul sau, cancelarul Merkel a declarat ca "fara unitate europeana nu vom realiza aceste obiective", o referire la temele cuprinse in foaia de parcurs.

"Cred ca Bratislava a fost punctul de plecare pentru o munca sustinuta. Nu pentru mari declaratii ori schimbari de tratate, ci al actiunilor pentru cetatenii europeni", a indicat Angela Merkel.

In ceea ce priveste criza provocata de valul de migranti, sefa guvernului german a cerut "mai multe eforturi si consens".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Merkel Hollande relansare UE Brexit, #lideri europeni proiect european Brexit, #lideri europeni pasi urmat Brexit , #Uniunea Europeana