Rezultatele inregistrate in prima semifinala de la Eurovision

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 07:38
5229 citiri
Rezultatele inregistrate in prima semifinala de la Eurovision
Foto: Eurovision Tv

Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda si Islanda sunt cele 10 tari calificate in finala Eurovision Song Contest 2014, care va avea loc sambata, dupa ce au trecut, marti, de semifinala care s-a desfasurat pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

Cele 16 tari care au evoluat in prima semifinala a Eurovision 2014, marti, pe scena B&W Hallerna din Copenhaga, au fost in ordinea intrarii in concurs: Armenia, Letonia, Estonia, Suedia, Islanda, Albania, Rusia, Azerbaidjan, Ucraina, Belgia, Republica Moldova, San Marino, Portugalia, Olanda, Muntenegru si Ungaria.

Reprezentanta Republicii Moldova, Cristina Scarlat, care a concurat cu piesa "Wild Soul", nu a reusit sa se califice in finala Eurovision 2014.

Cei 10 finalisti - desemnati pe baza votului telespectatorilor si a votului unui juriu de specialitate, in egala masura - au fost anuntati intr-o ordine intamplatoare.

Reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), vor concura in cea de-a doua semifinala a Eurovision Song Contest 2014, joi, cu piesa "Miracle".

In semifinale au drept de vot doar telespectatorii care urmaresc competitia la televiziunile publice in tarile participante si in tarile calificate direct in finala (Marea Britanie, Spania, Germania, Franta, Italia si Danemarca).

Un numar de 37 de tari participa la editia din acest an a Eurovision. Marea finala a competitiei va avea loc sambata seara, la B&W Hallerna din Copenhaga.

Romanii din strainatate ii vor putea vota pe reprezentantii Romaniei in finala numai daca vor urmari concursul la televiziunea publica din tara in care se afla - pentru a afla numerele de telefon alocate piesei "Miracle".

Semifinala de marti a fost difuzata in direct pe TVR, iar semifinala de joi si finala de sambata vor fi transmise in direct de Televiziunea Romana, de la ora 22.00 (ora Romaniei).

Eurovision Song Contest 2014 se desfasoara in Copenhaga, dupa ce editia de anul trecut a concursului a fost castigata de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea in concursul a carui finala a avut loc, in luna mai, la Malmo Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa "It's My Life" (muzica si versuri Cristian Faur).

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Eurovision 2014, #semifinale Eurovision, #castigatori semifinale Eurovision , #castigatori