Peste 80 de artisti vor sa reprezinte Romania la Eurovision: Printre ei, Lora, Traistariu si Florin Chilian

Luni, 23 Ianuarie 2017, ora 23:32
4953 citiri
Peste 80 de artisti vor sa reprezinte Romania la Eurovision: Printre ei, Lora, Traistariu si Florin Chilian
Foto: Facebook/Eurovision Song Contest

Selectia Nationala Eurovision Romania a atras 84 de piese in cursa pentru Concursul Cantecului European 2017 de la Kiev, printre artistii romani care s-au inscris numarandu-se Lora, Mihai Traistariu si Florin Chilian, au anuntat, luni, organizatorii.

Luni, conform calendarului competitional, la sediul TVR au fost verificate si numarate dosarele de concurs, peste 80 de piese fiind inscrise pentru Selectia Nationala. In perioada 27-29 ianuarie, juriul va audia concurentii in studioul TVR, conditie obligatorie pentru participarea la concurs. In premiera, inregistrarile auditiilor vor fi difuzate intr-o serie de emisiuni la postul public.

Vedete autohtone, precum Lora, Mihai Traistariu, Florin Chilian, Maxim, Ioana si Distinto, Tavi Colen si Emma, Tudor Turcu, Nora Denes, Cristina Vasiu, Teodora Dinu sau Ramona Nerra, dar si compozitori straini - suedezi, britanici si americani - spera sa reprezinte Romania la concursul de la Kiev, din luna mai. In aceeasi competitie intra si cateva proiecte produse de Marius Moga si Adrian Sana.

Perioada de inscrieri pentru etapa nationala a concursului s-a incheiat duminica, 22 ianuarie. La fel ca si anul trecut, participantii ale caror dosare de inscriere nu indeplinesc toate conditiile impuse de Regulament mai au la dispozitie doua zile pentru a-si completa documentele, mentioneaza organizatorii.

Premiera la Eurovision

Cei care trec de verificarea dosarului intra la preselectie: pentru prima data in istoria participarii Romaniei la Eurovision, juriul va decide semifinalistii Selectiei Nationale intr-un show televizat.

Artistii vor interpreta piesele in studiourile TVR - conditie obligatorie pentru participarea la concurs - in zilele de 27, 28 si 29 ianuarie, in fata juriului si a invitatilor care ii vor sustine din gradene.

In premiera in istoria Selectiei Nationale, inregistrarile auditiilor vor fi difuzate, in perioada 5-11 februarie, intr-o serie de emisiuni, in exclusivitate la TVR 2, TVR HD si TVR International.

La final, fanii vor afla numele celor 15 semifinalisti ai Selectiei Nationale 2017, care vor ramane in cursa pentru un bilet spre scena din Kiev.

Semifinala Selectiei va avea loc duminica, 26 februarie, in studioul TVR, iar finala - pe 5 martie. Castigatorul Selectiei Nationale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 si 11 mai si finala pe 13 mai. Alaturi de Romania, in competitie s-au mai inscris 42 de tari.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006).

Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#cantareti Romania Eurovision, #Lora Eurovision , #concurenti
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
eunucul cu nume de emigrant, stolul de brunete care ofteaza sau