Eurovision 2015: VOLTAJ va reprezenta Romania

Duminica, 08 Martie 2015, ora 23:33
40542 citiri
Eurovision 2015: VOLTAJ va reprezenta Romania
Foto: Facebook/Eurovision Romania

Romania si-a ales duminica seara reprezentantul la Eurovision 2015 - trupa Voltaj. Finala concursului va avea loc pe 23 mai la Viena. Tara noastra va participa in prima semifinala a concursului, cea din 19 mai.

Ziare.com v-a transmis in format LIVE TEXT finala Eurovision Romania:

23:36 - Voltaj canta inca o data piesa castigatoare: "De la capat".

23:33 - "Multumim frumos. Am fost emotionat cand am intrat pe scena si publicul mi-a sters toate emotiile. Sunt convins ca si juriul, si publicul au votat cu sufletul si cred ca mesajul nostru se va face auzit si in Europa", a declarat Calin Goia, solistul trupei.

23:30 - Reprezentantul Romaniei la Eurovision 2015 este trupa VOLTAJ!!!!!!. Baietii au obtinut 24 de puncte.

23:28 - Pe locul doi, cu 18 puncte, s-a clasat Luminita Anghel - "A milion stars".

23:26 - Locul trei este ocupat cu 15 puncte de Ovidiu Anton - "Still Alive".

23:23 - Viorel Gavrila, presedintele juriului, felicita TVR si concurentii pentru spectacol.

23:20 - VOLTAJ este trupa aleasa de public sa plece la Viena. Ei sunt preferatii publicului.

23:15 - Urmeaza un rezumat al tuturor pieselor.

23:11 - STOP TELEVOT!

23:06 - Ruslana a multumit organizatorilor si a transmis mesaje de pace pentru cei din Romania si cei din Ucraina. Artista a cazut in genunchi plangand. "Ne luptam sa salvam Europa, sa salvam lumea", a spus ea, cerand publicului sa isi aprinda lanternele in semn de pace.

23:00 - Conform programului votul ar fi trebuit sa se termine, dar Ruslana inca se plimba printre concurenti si canta.

22:52 - Ruslana canta inca o melodie.

22:50 - "Sunteti o tara minunata, cu oameni frumosi si muzica etnica deosebita. Trebuie sa castigati", a spus in romana Ruslana.

22:49 - Ruslana a cantat in romana cateva versuri din melodia sa, spre surprinderea publicului, care a rasplatit-o cu aplauze.

22:45 - Frumoasa Ruslana canta "Dance with the wolves", melodie care i-a adus marele premiu la Eurovision 2004.

22:44 - Ruslana vine pe scena Eurovision.

22:43 - Publicul poate vota o singura data de pe acelasi numar de telefon.

22:36 - Emotii pentru concurenti. Juriul si publicul decid care dintre cele 12 piese ajunge la Viena.

22:30 - START TELEVOT!!!

22:28 - Sunt prezentate pe scurt cele 12 melodii din finala.

22:22 - Castigatorul va fi ales de juriu (50%) si public (50%).

22:21 - In curand va incepe votul!

22:20 - Ultimii finalisti din concurs, CEJ, si-au primit aplauzele. Ei au numarul 12 in finala.

22:17 - CEJ, care a renuntat la stilul specific Rednex (cunoscuti pentru melodii precum "Wish You Were Here" sau "Cotton Eye Joe"), aduce in fata publicului melodia "We Were In Love".

22:13 - Ultimii pe scena vor urca suedezii de la CEJ, fosti membri ai trupei Rednex, care a facut istorie in anii '90.

22:12 - Cei care vor sa o voteze pe Cristina Vasiu, care a mizat pe vocea si tinuta sa, trebuie sa stie ca o pot face folosind numarul 11. Din rochia Cristinei au iesit artificii, spectacol apreciat de public.

Foto: Facebook/Eurovision Romania

22:08 - Cristina Vasiu canta "Nowhere" pe scena Eurovision de la Craiova.

22:05 - La cateva minute dupa ora 22:00 se pregateste sa ajunga pe scena Cristina Vasiu.

22:03 - Cea care a reprezentant Romania in 2005 la Eurovision alaturi de Sistem a reusit sa fara publicul sa ii simta emotiile si sa o recompenseze cu aplauze. Are numarul 10 in concurs.

22:00 - La zece ani dupa ce a reprezentat Romania la Eurovision, Luminita Anghel ii incanta pe cei prezenti la Craiova si nu numai cu "A Million Stars". Oare va reusi Luminita sa repete istoria si sa convinga publicul sa o trimita la Viena?

21:57 - Luminita Anghel, veterana a concursului, se pregateste sa intre pe scena.

21:55 - Momentul disco a facut publicul sa izbucneasca in aplauze. Tinerii colorati si haiosi au numarul 09 in concurs.

21:52 - Super Trooper prezinta "Secret Place", "o petrecere hipnotizanta pentru toata lumea", dupa cum a spus unul dintre artisti. Se poarta sau nu disco la Viena?

Foto: Facebook/Eurovision Romania

21:49 - Ne pregatim sa ii urmarim pe cei de la Super Trooper, care mizeaza pe disco.

21:47 - Lara Lee a convins publicul cu interpretarea sa, judecand dupa aplauze. Frumoasa blonda are in concurs numarul 08.

21:44 - Tanara artista Lara Lee va canta "Superman", incercand sa ii convinga pe cei care o privesc sa ii ofere biletul catre Viena.

21:40 - Urmeaza cea de-a opta finalista: Lara Lee.

21:39 - Melodia lui Ovidiu Anton a fost bine primita de public. El are numarul 07 in concurs.

21:36 - Ovidiu Anton interpreteaza ceea ce ii place, adica "Still Alive".

21:33 - Ovidiu Anton, aflat pentru a patra oara la Eurovision Romania, se pregateste sa intre in scena.

21:32 - Publicul a fost impresionat de ineditul trupei Blue Noise si i-a aplaudat indelung pe artisti. Ei pot fi votati folosind numarul 06.

21:28 - Blue Noise interpreaza "Love Won't Run Away". Artistii canta fara a fi acompaniati de vreun instrument. Mizeaza doar pe vocile lor.

21:23 - In minutele urmatoare pe scena va urca Blue Noise.

21:22 - Rodica Aculova are in concurs numarul 05.

21:18 - Rodica Aculova incanta publicul cu "My Light".

21:15 - Dupa Temisan si frumoasa Alexa va ajunge pe scena Rodica Aculova, o artista din Republica Moldova, care va incerca sa convinga publicul si telespectatorii sa o trimita la Viena. "Vreau sa multumesc Romaniei pentru sansa oferita", a spus artista.

21:14 - Publicul s-a oprit cu greu din aplauze. Numarul celor doi este 04.

21:10 - Aurelian Temisan si Alexa aduc un alt ritm in scena cu melodia "Chica Latina".

21:07 - In cateva minute vor veni in fata publicului Aurelian Temisan si Alexa.

21:05 - Tudor Turcu a reusit sa ii emotioneze pe cei din public, care l-au aplaudat puternic. "Va iubesc", a incheiat artistul. El are numarul norocos 03.

21:03 - Tudor Turcu mixeaza duminica seara pe "Save Us".

21:00 - Se pregateste sa urce pe scena Tudor Turcu, devenit cunoscut in urma participarii la X Factor.

20:55 - Trupa Baietii incearca sa convinga publicul ca "Dragostea in lanturi" trebuie sa ajunga la Viena. Ei poarta numarul 02.

20:54 - "Suntem trei indragostiti, trei romantici", a declarat unul dintre cei trei membrii ai trupei Baietii. "Credem ca piesa noastra trebuie sa ajunga la Eurovision ca suntem tineri, suntem frumosi", a continuat un coleg al sau.

20:53 - Urmeaza sa intre in scena Trupa Baietii.

20:50 - Calin Goia si colegii au incheiat in ropote de aplauze. "Multumim Craiova", a spus solistul Voltaj. Ei pot fi votati prin SMS la 1267 sau sunand la numarul de telefon 0900 160 9xx (unde "xx" reprezinta numarul de ordine alocat fiecarui concurent). Numarul celor de la Voltaj este 01.

20:46 - Voltaj deschide finala cu melodia "De la capat".

20:42 - "Mesajul piesei 'De la capat' este simplu si clar: copiii trebuie sa fie alaturi de parintii lor", a declarat Calin Goia, solistul Voltaj, inainte sa intre in scena.

20:39 - "Cea mai buna piesa vom trimite la Viena", a declarat Viorel Gavrila, presedintele juriului.

20:37 - Juriul este format din Mihai Pocorschi, Ovi, Bogdan Honciuc, Anca Lupes, Viorel Gavrila, care este si presedintele juriului.

20:34 - "Craiova este in aceasta seara capitala muzicii romanesti", anunta prezentatorul Andrei Borosovici.

20:33 - Alina Serban de la TVR Craiova si Andrei Borosovici de la TVR Timisoara sunt gazdele Finalei Nationale Eurovision 2015.

20:31 - Interpretii celor 12 melodii finaliste deschid marea finala cantand impreuna "Miracle", melodie care a reprezentant Romania la Eurovision 2014 si care a fost interpretata de Paula Seling & OVI.

20:30 - A inceput finala Eurovision Romania.

20:23 - Castigatoarea Eurovision 2004, Ruslana, este invitata speciala a Eurovision Romania. Ea va canta in marea finala.

"Iubesc Romania, pentru folclorul ei extraordinar! De doi ani incoace gandesc si pregatesc un material etno special si mi-as dori o sesiune cu artisti de folclor vechi romanesc. As vrea sa fac cunoscute in intreaga lume aceste fragmente unice de muzica, de ritm, de melodie. Oamenilor le plac Panjabi MC sau Goran Bregovic, dar vor fi innebuniti dupa ritmurile salbatice romano-ucrainene!

Multumesc Televiziunii Romane pentru oportunitatea de a fi prezenta la finala nationala Eurovision si de a fi parte din acest show fantastic. Repetitiile de aseara au fost facute cu zambetul pe buze, sunetul, luminile, scena - totul a fost minunat! Imi doresc ca cel care va iesi invingator in aceasta seara sa aduca victoria Romaniei la Viena", a declarat artista.

Info: Finala incepe la 20:30.

"Femeia cu barba" si "barbatul cu rochie": Conchita Wurst, duet cu Cezar Ouatu la Eurovision 2015? (Video)

Iata finalistii concursului

- Supertrooper - "Secret place"; CEJ (ex Rednex, din Suedia) "We were in love";Tudor Turcu - "Save Us"; Voltaj - "De la capat"; Rodica Aculova - "My light"; Lara Leee - "Superman"; Andrei Tudor si Luminita Anghel - "A milion stars"; Ovidiu Anton - "Still Alive"; Cristina Vasiu - "Nowhere"; Blue Noise - "Love won't run away"; Trupa Baietii - "Dragoste in lanturi"; Aurelian Temisan si Alexa "Chica Latina".

Eurovision 2015 va avea loc la Viena, Austria, in zilele de 19, 21 si 23 mai. Tara noastra va participa in prima semifinala a concursului, cea din 19 mai, alaturi de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria. Finala va avea loc pe 23 mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#castigator Eurovision Romania, #Eurovision Romania, #reprezentant Romania Eurovision , #Romania