Romania va participa la Eurovision 2012

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 15:33
4502 citiri
Romania va participa la Eurovision 2012
Foto: impact.md

Consiliul de Administratie al TVR a aprobat, marti, devizul pentru participarea Romaniei la Eurovision 2012, urmand ca finala selectiei nationale pentru acest concurs sa aiba loc, cel mai probabil, pe 10 martie.

"Consiliul de Administratie al TVR a aprobat devizul pentru participarea Romaniei la Eurovision si, din cei 222.000 de euro, a aprobat ca Televiziunea Romana sa asigure 100.000 de euro, iar restul sa-i gasim din sponsorizare", a afirmat Dan Manoliu, redactorul-sef al Redactiei Divertisment, desemnat sa se ocupe de organizarea participarii tarii noastre la respectiva competitie.

El a precizat ca regulamentul pentru selectia nationala a Eurovision 2012 a fost intocmit si, potrivit acestuia, finala nationala ar trebui sa aiba loc pe 10 martie.

Manoliu a mai spus ca inscrierile pentru selectia nationala ar trebui sa inceapa pe 6 februarie si sa se incheie pe 23 februarie.

Acest program urmeaza sa fie prezentat conducerii Televiziunii Publice.

De asemenea, seful delegatiei Romaniei la Eurovision 2012 a subliniat ca regulamentul pentru editia din acest an a fost modificat, astfel incat vor fi acceptate si melodii care au fost difuzate dupa 1 septembrie 2011.

"Regula principala este ca vom primi piese care au fost difuzate dupa 1 septembrie 2011. Nu mai sunt piese in prima auditie, cum a fost anul trecut", a aratat Dan Manoliu.

Romania va concura in prima semifinala a concursului Eurovision, potrivit tragerii la sorti care a avut loc saptamana trecuta la Baku, in Azerbaidjan.

Astfel, in prima semifinala vor participa Muntenegru, Islanda, Romania, Albania, Belgia, Letonia, Elvetia, Finlanda, Grecia, Moldova, Cipru, Austria, Danemarca, Rusia, San Marino, Israel, Irlanda si Ungaria.

In cea de-a doua semifinala vor concura Serbia, Olanda, Portugalia, Macedonia, Belarus, Malta, Ucraina, Armenia, Bulgaria, Suedia, Georgia, Slovenia, Estonia, Turcia, Slovacia, Croatia, Norvegia, Lituania, Bosnia si Hertegovina.

Ordinea intrarii in concurs urmeaza sa fie stabilita in perioada urmatoare.

Azerbaidjan, tara care a castigat Eurovision 2011, dar si Italia, Spania, Marea Britanie, Franta si Germania, care finanteaza concursul, sunt calificate direct in finala. Telespectatorii din Azerbaidjan, Italia si Spania vor putea vota pentru tarile din prima semifinala, iar cei din Marea Britanie, Franta si Germania pentru cele din a doua semifinala.

Telespectatorii tarilor din cele doua semifinale nu-si vor putea vota reprezentantii, ci doar concurentii celorlalte tari alaturi de care acestia evolueaza in semifinala respectiva.

Semifinalele Eurovision 2012 se vor desfasura pe 22 si 24 mai, iar finala concursului va avea loc pe 26 mai la Baku, in Azerbaidjan.

Anul trecut, trupa Hotel FM, care a reprezentat Romania la Eurovision, s-a clasat pe locul 17. Eurovision 2011 a fost castigat de reprezentantii Azerbaidjan, Ell si Nikki.

Paula Seling si Ovi, in 2010, si Luminita Anghel si Sistem, in 2005, au obtinut locul al treilea, cele mai bune clasari in finala Eurovision pentru tara noastra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Romania Eurovision 2012, #eurovision 2012, #Romania concurs Eurovision, #participare Eurovision Romania , #Romania