Eurovision 2013: 32 de melodii selectate - vezi intre cine se da batalia (Video)

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 14:50
12835 citiri
Eurovision 2013: 32 de melodii selectate - vezi intre cine se da batalia (Video)
Foto: divercitycafe.ro

Juriul a ales 32 de melodii din care urmeaza sa fie desemnata cea care ne va reprezenta anul acesta la Eurovision. Printre acestea se afla si unele interpretate de Luminita Anghel, Elena Carstea, Renee Santana (nepoata lui Carlos Santana - foto), Robert Turcescu si trupa, ori Electric Fence.

Dintre cele 32 de melodii calificate, telespectatorii impreuna cu juriul de specialisti vor alege, pe parcursul a doua semifinale (23 si 24 februarie), melodiile care vor concura apoi in finala de pe 9 martie. Toate cele trei spectacole - semifinalele si finala vor fi transmise in direct de TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe www.tvrplus.ro.

"Desi initial am anuntat un numar de maxim 28 de piese pentru semifinalele Eurovision, calitatea melodiilor inscrise in preselectie a determinat juriul sa accepte un numar mai mare. Vor fi 32 de melodii care se vor intrece in semifinale, din fiecare semifinala calificandu-se apoi cate 6. Toate cele 32 de melodii vor putea fi ascultate si vizionate de fanii Eurovision pe www.tvr.ro/eurovision incepand de luni, 18 februarie", a declarat Dan Manoliu, manager de proiect Eurovision, imediat dupa incheierea preselectiilo, conform TVR.

Nepoata lui Santana, Elena Carstea si Luminia Anghel, printre cei care au primit unda verde

Printre cei care s-au inscris in concursul Eurovision, care au participat la preselectii, dar nu s-au calificat, se numara: Raluca Ocneanu, Irina Tanase (fosta concurenta la Vocea Romaniei), AG Weinberger, Ralflo, Daniel Robu, Maria Buza, Tiptil, Andreea Lazar.

Lora a anuntat organizatorii ca nu poate fi prezenta la auditiile live din cauza unei probleme de sanatate, renuntand astfel la participarea la concursul Eurovision. In aceeasi situatie s-a aflat si Tavi Colen. Luis Lazarus si-a incurajat iubita la auditii, insa Andreea Lazar nu s-a calificat.

O surpriza a fost prezenta, la auditiile de la Bucuresti, a Mariei Buza, Floarea din emisiunea O data-n viata de la TVR 1. Ea si-a prezentat melodia "Tineretea mea", in cea de-a doua zi de auditii la Bucuresti, dar folosindu-si numele Maria Patrascu. A fost recunoscuta abia cand a aparut, dezinvolta, in trening, in fata juriului.

Castigatorii X Factor, Andrei Leonte si Tudor Turcu au participat la auditiile pentru Eurovision, Andrei Leonte inscriind in concurs trei melodii. Cezar Dometi si Irina Tanase, concurenti cu prestatii live apreciate in spectacolele de descoperire de noi talente, au concurat si ei la preselectii.

Contratenorul Cezar Ouatu a interpretat o melodie a compozitorului Cristian Faur, care semneaza, impreuna cu Elena Carstea, melodia acesteia din urma in concursul Eurovision.

Concurenti si din Marea Britanie, Turcia, Israel, Suedia si Franta

Din cele 148 de melodii inscrise, 104 au intrat in preselectiile de la Bucuresti din 13 si 14 februarie, restul fiind audiate de juriul de specialitate la Studiourile Teritoriale ale TVR.

Selectia nationala Eurovision 2013 a starnit mare interes si in afara Romaniei. Interpreti si compozitori din Marea Britanie, Turcia, Israel, Suedia sau Franta au inscris melodii pentru concursul din Romania.

TVR va dedica, si anul acesta, doua zile semifinalelor (23 si 24 februarie), la fiecare dintre acestea urmand sa participe 16 melodii. Cele mai bune sase din fiecare semifinala, alese de juriul de specialitate, dar si prin voturile telespectatorilor, vor intra in faza finala. Ponderea televotului este de 50%, la fel ca in cazul votului juriului.

Selectia nationala Eurovision va fi prezentata anul acesta de varianta romaneasca a celebrei trupe suedeze ABBA. Paula Seling, Andreea Banica si Ovi, impreuna cu actorul Marius Rizea vor recompune aceasta trupa, varianta mioritica a ABBA urmand sa prezinte si finala din 9 martie.

Iata melodiile intrate in concurs:

"The best thing in life is to love" - Cristian Prajescu

"I believe in love" - Diana Hetea

"Pur toi et pour moi" - Phaser

"Seven" - Narcis Iustin Ianau

"Hello" - Tudor Turcu

"All for naught" - 9 Gardens

"Confession" - Natalia Barbu

"Criminal Mind" - FreeStay

"Un Refren" - Casa Presei, textier Robert Turcescu

"Sukar Transylvania" - The Zuralia Orchestra

"Buddy Buddy" - Edict

"Ma Ma He" - Diana Matei

"Unique" - Luminita Anghel

"Broken Heart" - Maximilian Munteanu

"We are one" - Letitia Moisescu

"Firebird" - Tamara Sofi

"Wake me up" - Georgiana Moraru

"Final de razboi" - Cristina Haios

"Your heart is telling me so" - Station 4

"Run away with me" - Ovidiu Anton

"Storyline" - Alin Vaduva

"Feel the same" - Mosquito

"Emilia" - Electric Fence

"One heart" - Brigitta&Mihai (feat. TIPS)

"I feel so high" - Claudiu Mirea

"Silver lining" - Spin & Cezar Dometi

"La donna di nero" - Liviu Catalin Mititelu

"Dream girl" - Anthony

"Paralyzed" - Andrei Leonte

"It's my life" - Cezar Florin Ouatu

"Spinning" - Elena Carstea Muttart

"What is love" - Renee Santana

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#melodii selectate Eurovision, #nepoata Santana Eurovision, #selectia nationala Eurovision 2013 , #stiri Eurovision
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Articol bun si relaxant. Am sa iau timpul sa ascult toti concurentii
Poza rodica.suvaiala
rodica.suvaiala
rank 2
ce zice-ti de melodia luminitei?