Eurovision 2013 Angela Gheorghiu: Spectacolul s-a indepartat dramatic de ce este artistul Cezar

Sambata, 18 Mai 2013, ora 18:47
6542 citiri
Eurovision 2013 Angela Gheorghiu: Spectacolul s-a indepartat dramatic de ce este artistul Cezar
Foto: Facebook/ Angela Gheorghiu

Soprana romana Angela Gheorghiu, unul dintre cei care l-au sustinut cel mai mult pe Cezar Ouatu, a declarat ca spectacolul prezentat de roman la Eurovision "s-a indepartat dramatic de ceea ce este artistul Cezar Ouatu", precizand ca acesta "trebuie sa se reintoarca la muzica buna si bunul gust".

Angela Gheorghiu isi prezinta intr-un comunicat punctul de vedere profesional privind participarea lui Cezar Ouatu la Eurovision.

"In decembrie 2012 am crezut de cuviinta sa va pot prezenta si mai ales sa aduc suportul meu, ca nu de putine ori, cu multa placere in cariera mea, in toata lumea, unui artist roman. Eram omul potrivit la locul si momentul potrivit, sa va prezint contratenorul Cezar Ouatu, bunul meu prieten", spune Angela Gheorghiu.

Soprana romana face referire totodata la faptul ca ea l-a readus pe Cezar Ouatu in atentia publicului, in decembrie 2012, intr-o emisiune de la Antena 3.

Eurovision 2013: Sansele lui Cezar Ouatu in finala (Video)

"Apoi, vazut fiind la Antena 3, Cezar a primit o propunere de la un compozitor roman, domnul Faur, de a participa la Eurovision. La prima auditie, piesa ne-a facut o impresie nu neaparat pozitiva, cu toate ca amandoi apreciem foarte mult compozitiile sale anterioare.

Cezar nu a vrut sa piarda oportunitatea si mai ales provocarea, ceea ce si eu i-am propus sa faca, dar cu oarecare scepticism. A transformat piesa in favoarea sa, asa cum numai un muzician profesionist poate. Pentru un artist liric, o competitie de acest fel este cu mult mai usoara decat un spectacol sau concurs clasic. Iar cu talentul sau a convins publicul din Romania", spune Angela Gheorghiu.

Artista precizeaza ca ea i-a rugat mai tarziu pe toti prietenii sai din Romania si din afara tarii sa ii ofere sprijinul lui Cezar. "Vangelis si Andrea Bocelli, vechi prieteni cu care eu am lucrat si lucrez, au fost primii care au raspuns afirmativ. De altfel, multe personalitati au raspuns afirmativ imediat dupa aceea, si le multumesc pentru asta", spune soprana romana.

Dezamagita de spectacol?

"Spectacolul prezentat de Cezar la Eurovision, dupa parerea mea, s-a indepartat dramatic de ceea ce este artistul Cezar Ouatu. Consider ca toate elementele utilizate sunt gresite si sunt departe de mesajul textului sau de gustul meu. Indiferent de rezultatul acestui concurs (unul influentat geopolitic si nu intotdeauna bazat pe talent), Cezar trebuie sa se reintoarca la muzica buna si bunul gust.

Ne vom revedea cu publicul roman la concertul amicului meu Andrea Bocelli si apoi intr-un concert de mare importanta la Moscova, la teatrul Stanislavsky, unde eu am considerat ca poate sa-mi fie alaturi pe scena. Bafta Cezar! Hai Romania!", mai spune Angela Gheorghiu.

Angela Gheorghiu si Cezar Ouatu - dragoste nedeclarata sau amicitie afectuoasa? (Galerie foto)

In urma cu cateva zile, Angela Ghoerghiu a postat pe Facebook doua albume in care se regaseau mai multe fotografii cu ea si Cezar, dar acum acestea au fost sterse.

Cezar va concura in finala Eurovision Song Contest 2013, sambata seara, unde piesa "It's My Life" (muzica si versuri Cristian Faur) va intra in competitie pe pozitia 14. Intr-un comunicat remis sambata MEDIAFAX de catre TVR, Cezar spune ca a definitivat toate detaliile show-ului sau si ca este increzator in vocea lui si in piesa pe o interpreteaza, precizand ca isi doreste sa ii faca mandri si fericiti pe toti romanii si pe toti cei care il apreciaza.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Angela Gheorghiu Eurovision Cezar Ouatu, #Angela Gheorghiu Cezar Ouatu, #Angela Gheorghiu critica spectacolul , #stiri Eurovision