Eurovision 2013: Cezar va reprezenta Romania

Sambata, 09 Martie 2013, ora 23:44
17319 citiri
Eurovision 2013: Cezar va reprezenta Romania
Foto: TVR

Piesa care va reprezenta Romania la editia din 2013 a concursului Eurovision este "It's my life", interpretata de Cezar (foto).

12 concurenti au ajuns in finala nationala ce a avut loc sambata seara. Nume grele ale muzicii usoare precum cel al Elenei Carstea sau cel al Luminitei Anghel s-au duelat cu mai tineri colegi de breasla, cunoscuti de la concursurile de talante, precum Narcis Iustin Ianau sau Tudor Turcu. Insa pe departe surpriza competitiei a fost prezenta jurnalistului Robert Turcescu si a trupei sale "Casa Presei".

Vezi aici piesele care au participat la finala nationala pentru Eurovision 2013

Au existat si momente picante. Daca in momentul in care a vazut ca pierde Robert Turcescu si ai sai colegi de trupa au inceput sa faca glume despre ce breaking news-uri vor afisa pe ecrane televiziunile concurente B1Tv, Luminita Anghel a acuzat un atac energetic, sustinand ca "forte oculte i-au afectat gatul si capul".

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT desfasurarea competitiei:

23:40 - Cezar castiga concursul si va reprezenta Romania la editia din 2013 a concursului Eurovision.

23:38 - Electric Fence sunt preferatii juriului.

23:37 - Presedintele juriului - 1 punct pentru Tudor Turcu, 2 puncte pentru Ovidiu Anton, 3 puncte pentru Cezar, 4 puncte pentru Casa Presei, 5 puncte pentru Al Mike, 6 puncte Cristian Prajescu, 7 puncte pentru Elena Carstea, 8 puncte pentru FreeStay, 10 puncte pentru Electric Fence si 12 puncte pentru Luminita Anghel.

23:34 - Al saselea membru al juriului - 1 punct pentru Cezar, 2 puncte pentru Casa Presei, 3 puncte pentru FreeStay, 4 puncte pentru Ovidiu Anton, 5 puncte pentru Elena Carstea, 6 puncte pentru Al Mike, 7 puncte pentru Luminita Anghel, 8 puncte pentru Andrei Leonte, 10 puncte pentru Tudor Turcu si 12 puncte pentru Electric Fence.

23:33 - Al cincelea membru al juriului - 1 punct pentru Andrei Leonte, 2 puncte pentru Tudor Turcu, 3 puncte pentru Ovidiu Anton, 4 puncte pentru Casa Presei, 5 puncte Al Mike, 6 puncte pentru FreeStay, 7 puncte pentru Elena Carstea, 8 puncte pentru Electric Fence, 10 puncte pentru Luminita Anghel si 12 puncte pentru Cezar.

23:32 - Al patrulea membru al juriului - 1 punct pentru Cristian Prajescu, 2 puncte Ovidiu Anton, 3 puncte Andrei Leonte, 4 puncte pentru Tudor Turcu, 5 puncte pentru Electric Fence, 6 puncte pentru FreeStay, 7 puncte pentru Elena Carstea, 8 puncte pentru Al Mike, 10 puncte pentru Cezar si 12 puncte pentru Luminita Anghel.

23:27 - Al treilea membru al juriului - 1 punct pentru Andrei Leonte, 2 puncte pentru Tudor Turcu, 3 puncte pentru Casa Presei, 4 puncte pentru Ovidiu Anton, 5 puncte FreeStay, 6 puncte Al Mike, 7 puncte Elena Carstea, 8 puncte pentru Cezar, 10 puncte pentru Electric Fence si 12 puncte pentru Luminita Anghel.

23:22 - Al doilea membru al juriului - 1 punct pentru Narcis Iustin Ianau, 2 puncte pentru Andrei Leonte, 3 puncte pentru FreeStay, 4 puncte Tudor Turcu, 5 puncte pentru Ovidiu Anton, 6 puncte pentru Al Mike, 7 puncte pentru Elena Carstea, 8 puncte pentru Cezar, 10 puncte pentru Electric Fence si 12 puncte pentru Luminita Anghel.

23:09 - Primul membru al juriului - Un punct pentru Narcis Iustin Ianau, 2 puncte pentru Andrei Leonte, 3 puncte pentru Cristian Prajescu, 4 puncte pentru Tudor Turcu, 5 puncte pentru Cezar, 6 puncte pentru Casa Presei, 7 puncte pentru Elena Carstea, 8 puncte pentru FreeStay, 10 puncte Al Mike, 12 puncte pentru Electric Fence.

22:54 - Cezar este favoritul publicului, cu 12 puncte. Pe locul 2 Casa presei cu 10 puncte, pe locul 3 Luminita Anghel, cu 8 puncte, Electric Fence pe locul 4 cu 7 puncte, Tudor Turcu pe locul 5 cu 6, Narcis Iustin Ianau e pe locul 6 cu 5 puncte, Elena Carstea cu 4 puncte ocupa locul 7, Cristian Prajescu pe locul 8 cu 3 puncte, Al Mike feat Renee Santana pe locul 9 cu 2 puncte, si Andrei Leonte a primit doar un punct, ocupand locul 10.

22:53 - S-a incheiat televotul.

22:41 - In acest moment clasamentul a ramas acelasi la preferintele publicului - Cezar locul 1, Casa Presei pe locul 2 si Luminita Anghel pe locul 3. Electric Fence se afla pe locul 4.

22:36 - Invitata speciala a serii este cea care va reprezenta Belarusul la editia din 2013 a Eurovisionului, Alyona.

22:31 - Dupa 5 minute de vot, Cezar este pe locul 1 in preferintele publicului, Casa Presei pe locul 2 iar Luminita Anghel pe locul 3.

22:27 - Elena Carstea nu se voteaza, sustine ca nu stie sa-si foloseasca telefonul.

22:26 - Toti concurentii incearca sa se voteze, insa acuza ca nu reusesc.

22:25 - Robert Turcescu voteaza de zor prin SMS trupa "Casa Presei".

22:23 - S-a dat startul la televot. Telespectatorii au 30 de minute pentru a-si vota preferatul.

22:22 "Daca nu castigam in seara asta speram macar sa fim aia regretati. Daca sunt macar cativa oameni acasa care spun 'mai, au fost faini copiii aia, noi suntem fericiti", a spus Andrei Leonte.

22:21 - "Va multumesc din inima! Eu unul am cantat, am pictat, am iubit, iubesc inca, votati-ma!", a spus Tudor Turcu.

22:19 - "Ne-am simtit extraordinar, a fost o experienta nemaipomenita, nu stim cine va castiga, cine va castiga sa fie fericit, sa-i dea Dumnezeu sanatate", a spus Al Mike.

22:15 - Ultima melodie din concurs este "Paralyzed", a lui Andrei Leonte.

22:10 - Numarul 11 in concurs este Tudor Turcu, castigatorul X Factor, cu piesa "Hello".

22:06 - Pe scena au intrat Al Mike feat Renee Santana, care interpreteaza piesa "What is love".

22:05 - "Am venit anul trecut la Eurovision si ne-a placut foarte mult. Anul asta ne-am intors si vrem foarte mult sa ajungem la Malmo, votati-ne", au spus cei de la Electric Fence.

22:03 - "Vreau sa multumesc celor care m-au votat in semifinala pentru ca fara ei nu as fi ajuns aici si ii invit pe toti cei care au apreciat mesajul piesei noastre sa ne voteze in continuare", a spus Cristian Prajescu.

21:49 - Numarul 9 in concurs sunt cei de la "Electric Fence" cu a lor piesa "Emilia."

21:45 - "The best thing in life is to love", piesa lui Cristian Prajescu, este a opta in concurs.

21:44 - "Seara asta e incoronarea tuturor repetitiilor nostre, deja ma simt invingator", a spus Cezar.

21:43 - "Daca v-a placut piesa mea, votati-ma", a spus si Ovidiu Anton, dupa ce a mai cantat o data refrenul piesei sale.

21:42 - "Eu sunt Anghel, Luminita Anghel. Suntem cei mai buni, piesa noastra e fantastica, votati-ne!", a spus Luminita Anghel, sigura pe ea.

21:40 - "Va rugam daca se poate sa ne si votati. Eu v-am cantat din suflet, ma consider deja o castigatoare, pentru ca am venit sa va cant", a spus Elena Carstea.

21:36 - Al saptelea artist intrat in finala este Cezar, cu piesa "It's my life"

21:32 - Piesa numarul 6 este "Run away with me", interpretata de Ovidiu Anton.

21:29 - Numarul 5 in concurs este Luminita Anghel, cu piesa "Unique".

21:25 - Intra numarul 4 in concurs, Elena Carstea, cu piesa "Spinning".

21:24 - "Multumim ca ne-ati votat in semifinala, astazi este si mai important, votati-ne!", au spus si cei de la FreeStay.

21:23 - "Am venit cu ceva inedit, special, care va prinde in afara, am facut totul din suflet pentru suflet, sper sa ma votati", a spus si Narcis Iustin Ianau.

21:21 - "Votati 'Casa Presei', ati vazut, suntem o trupa altfel, votati-ne!", le-a transmis Robert Turcescu telespectatorilor.

21:17 - Numarul 3 in finala intra trupa "FreeStay" cu melodia "Criminal Mind".

21:14 - Al doilea intrat in concurs este Narcis Iustin Ianau, cu piesa "Seven".

21:10 - Prima formatie care intra in concurs este "Casa Presei", din care face parte si jurnalistul Robert Turcescu, cu piesa "Un refren". "Ajutati-ne sa ducem un refren in Schengen", a spus Turcescu.

21:00 - A inceput concursul. Prezentatorii, Ovi, Paula Seling, Andreea Banica si Marius Rizea sunt deghizati in membrii formatiei suedeze ABBA.

20:30 - Robert Turcescu, moderatorul B1 Tv, care participa alaturi de trupa sa, Casa Presei, in finala concursului national, a declarat ca are emotii, dar ca daca nu va castiga nu vor acuza "ca i-a furat arbitrul", potrivit Evz.

Reprezentantul Romaniei la Eurovision va concura in cea de-a doua semifinala de la Malmo, ce va avea loc pe 16 mai.

Prima semifinala se va desfasura pe 14 mai, iar finala Eurovision de la Malmo va avea loc pe 18 mai.

Concursul Eurovision este transmis in Europa, Australia, Asia, Canada si Statele Unite.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#finala nationala Eurovision 2013, #Turcescu Elena Carstea Eurovision , #stiri Eurovision