Eurovision 2015: Ruslana vrea sa castige Romania

Duminica, 08 Martie 2015, ora 19:57
5163 citiri
Eurovision 2015: Ruslana vrea sa castige Romania
Foto: Facebook/Ruslana

Cantareata ucraineana Ruslana, care in trecut a castigat o editie a concursului Eurovision, a declarat ca isi doreste ca Romania sa castige concursul a carui editie se desfasoara anul acesta la Viena.

Invitata la finala nationala Eurovision 2015, care are loc in aceasta seara la Craiova, artista a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, conform Mediafax: "Iubesc Romania, pentru folclorul ei extraordinar. De doi ani incoace gandesc si pregatesc un material etno special si mi-as dori o sesiune cu artisti de folclor vechi romanesc.

As vrea sa fac cunoscute in intreaga lume aceste fragmente unice de muzica, de ritm, de melodie. Oamenilor le plac Panjabi MC si Goran Bregovic, dar vor fi innebuniti dupa ritmurile salbatice romano-ucrainene".

Eurovision 2015: Scandal in Germania dupa ce castigatorul a refuzat sa reprezinte tara (Video)

Despre repetitiile pentru Finala Nationala Eurovision, pe care o vom vedea duminica seara, in direct, la TVR, cantareata a spus: "Repetitiile de aseara au fost facute cu zambetul pe buze, sunetul, luminile, scena - totul a fost minunat! Imi doresc ca cel care va iesi invingator in aceasta seara sa aduca victoria Romaniei la Viena".

Recitalul cantaretei va putea fi urmarit pe durata celor 30 de minute de votare a concurentilor.

Finala selectiei nationale Eurovision va putea fi urmarita in direct la TVR 1, TVR HD, TVR International si TVR Moldova, duminica, de la ora 20.30. Concursul va putea fi vazut si online, pe tvrplus.ro, eurovision.tv, precum si pe canalul oficial de YouTube al Televiziunii Romane.

Eurovision Romania 2015 Totul despre finala de duminica - premiere si puncte de foc

Alina Serban de la TVR Craiova si Andrei Borosovici de la TVR Timisoara vor fi gazdele finalei nationale Eurovision 2015. Alaturi de ei, Ioana Voicu si Florina Ghenescu vor insoti artistii participanti in culise si in Camera Verde.

Potrivit TVR, in cadrul finalei nationale a Eurovision 2015, publicul va vota timp de 30 de minute din momentul anuntului "Start vot!". Votul juriului si votul publicului vor avea ponderi egale in desemnarea castigatorului.

Votul va putea fi exprimat trimitand numarul de intrare in concurs al favoritului (01, 02, 03,...12), prin SMS, la numarul 1267 (tarif: 0,3 euro + TVA), numar valabil in retelele Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone, ori sunand la numarul de telefon 0900 160 9xx (unde "xx" reprezinta numarul de ordine alocat fiecarui concurent: 01, 02, 03... 12), cu acelasi tarif (0,3 euro + TVA / apel), valabil in retelele Orange, Telekom si Vodafone.

Melodia care va primi cel mai mare punctaj va reprezenta Romania la faza internationala Eurovision, la Viena - mai intai in semifinala din 19 mai si, daca se va califica, si in marea finala, din 23 mai.

Ordinea intrarii in concurs la finala nationala Eurovision este urmatoarea: Voltaj - "De la capat", Baietii - "Dragoste in lanturi", Tudor Turcu - "Save Us", Aurelian Temisan feat. Alexa - "Chica latina", Rodica Aculova - "My Light", Blue Noise - "Love Won't Run Away", Ovidiu Anton - "Still Alive", Lara Lee - "Superman", Super Trooper - "Secret Place", Luminita Anghel - "A Million Stars", Cristina Vasiu - "Nowhere", CEJ - "We Were In Love".

Concursul Eurovision se va desfasura la Viena, Austria, pe 19, 21 si 23 mai. Romania va participa in prima semifinala a concursului, cea din 19 mai, alaturi de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria.

De-a lungul celor 58 de ani de cand se organizeaza, pe scena Eurovision au urcat, printre altii, ABBA, Julio Iglesias sau Celine Dion.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ruslana finala Eurovision Romania, #finala Eurovision Romania direct, #finala Eurovision Romania TVR, #finala Eurovision Romania Craiova, #finala Eurovision Romania duminica, #melodii Eurovision Romania 2015 , #stiri Eurovision