Eurovison: Ovidiu Anton acuza sistemul de televoting - rezultatele au fost viciate

Duminica, 10 Martie 2013, ora 16:45
3564 citiri
Eurovison: Ovidiu Anton acuza sistemul de televoting - rezultatele au fost viciate

Cantaretul Ovidiu Anton, care s-a situat pe penultimul loc in finala selectiei nationale a concursului Eurovision, acuza compania care a organizat televotingul de functionare viciata a sistemului, care i-a impiedicat pe sustinatorii sai sa-l voteze.

"Ne asumam parerea juriului cand intram intr-o competitie, ne asumam riscul evolutiei in fata tuturor si parerile publicului, dar vicierea televoting-ului cine si-o asuma???

Din nefericire, trebuia sa existe o mizerie care sa umbreasca munca tuturor celor mai sus mentionati si sa strice produsul la care cu totii am muncit. Firma responsabila cu televotingul a VICIAT rezultatele. Nu inteleg cum pentru unii pot intra mii de voturi iar cei care au incercat sa ma voteze nu au reusit. Ce s-a intamplat domnilor? De ce din zeci de sms-uri s-au primit doar cateva confirmari si pe linia telefonica suna mereu ocupat?

Le multumesc tuturor celor care au incercat sa ma voteze si imi cer scuze ca si-au cheltuit banii degeaba. Indiferent daca a fost intentie sau doar incompetenta, rezultatul este acelasi: domnilor, ati viciat rezultatele, v-ati batut joc de munca unora si de banii altora, ati furat acei bani si ati furat dreptul oamenilor de a se exprima. Sper sa se faca public numele companiei si a persoanelor responsabile, sa-i cunoastem si noi!", a postat cantaretul pe contul sau de Facebook.

Ovidiu Anton a interpretat in finala selectiei nationale a EUROVISION 2013 melodia "Run away with me" (muzica si text Ovidiu Anton).

Selectia nationala a concursului Eurovision 2013 a fost castigata de artistul Cezar, cu piesa "It's my life". Astfel, el va reprezinta tara noastra la competitia care va avea loc in Suedia, in luna mai.

Eurovision 2013: Cezar va reprezenta Romania

Piesa a fost desemnata castigatoare in baza notelor primite de la un juriu de specialisti si a rezultatelor votului telespectatorilor.

Replica SimPlus: Sistemul de vot a functionat corect

Dan Boabes, CEO al SimPlus, compania care a asigurat sistemul de vot la finala selectiei nationale a concursului EUROVISION, respinge acuzatiile cantaretului Ovidiu Anton, precizand ca sistemul a functionat corect si nu s-a inregistrat nicio eroare.

"In ceea ce priveste sistemul de votare cu limita de 11 voturi alocate unui artist de catre acelasi utilizator, acesta a functionat corect. La nivel tehnic nu s-a inregistrat nicio eroare, sistemul functionand in parametri normali. Este foarte important de stiut ca toate voturile au fost inregistrate in sistemul de votare, dar datorita afluxului foarte mare de SMS-uri, sistemul a prioritizat SMS-urile receptionate de la telespectatori (voturile), in defavoarea transmiterii mesajelor de confirmare vot, SMS-urile de raspuns fiind mai putine tocmai din acest motiv", a declarat Dan Boabes pentru Mediafax.

El a precizat ca SimPlus a pus la dispozitie cel mai mare sistem de televoting din Romania, 600 de linii telefonice si servere cu o capacitate foarte mare de procesare.

"Au putut avea loc congestii la nivel de celula in locurile unde s-au aflat foarte multe persoane care votau in acelasi timp, depasind probabil capacitatea retelelor mobile de a prelua traficul dintr-o anumita celula suprasolicitata", a explicat Dan Boabes.

SimPlus este de 4 ani firma acreditata de European Broadcasting Union (EBU) - care organizeaza competitia Eurovision - sa asigure sistemul de vot la Eurovision.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ovidiu Anton acuzatii Eurovision, #vot Eurovison, #Cezar Eurovision Romania , #stiri Eurovision
Comentarii