Reprezentantul Moscovei la Eurovision ii incurajeaza pe rusi sa voteze Romania - Interviu

Marti, 10 Mai 2011, ora 18:50
6687 citiri
Reprezentantul Moscovei la Eurovision ii incurajeaza pe rusi sa voteze Romania - Interviu
Foto: Imgur

Reprezentantul Rusiei la Eurovision, Alex Sparrow, pe numele sau adevarat Alexei Vorobiov, a discutat intr-un interviu acordat Ziare.com despre ceea ce reprezinta acest concurs pentru un artist, dar a tinut sa mentioneze ca Hotel Fm, reprezentantii Romaniei, merita sa fie votati de conationalii sai.

Alex a mai discutat si despre emotiile de la preselectii, ne-a spus istoria melodiei "Get You", aleasa pentru a reprezenta Rusia la Eurovision, vorbind si despre performantele sale pana in prezent.

La preselectia pentru Eurovision, de care dintre concurenti te-ai temut cel mai mult? A fost Buranovskie Babuski? (n.red. formatia contracanditata a lui Alex, formata din bunicute, care s-au aratat dornice de a-si reprezenta tara cu mandrie)

Imi place Buranovskie Babuski, pentru ca la varsta de 15 ani eram solist intr-o formatie cunoscuta de muzica traditionala, astfel incat aceasta muzica este a doua mea natura. De aceea, pentru concursul Eurovision am schimbat putin cantecul nostru "Get You" si am adaugat un intro din muzica ruseasca traditionala medievala.

Melodia mea a fost facuta de o echipa internationala. Sunt singurul rus de acolo, dar imi reprezint tara la acest concurs, asa ca acest nou intro rusesc este foarte important pentru mine. Vreau sa combin sound-ul modern cu traditia ruseasca si sa arat ca tara mea are un trecut, dar are, de asemenea, si un viitor.

Numele tau de scena este Alex Sparrow. De unde vine?

Nu m-am transformat in Sparrow - nu este numele meu de scena, este traducerea celui de-al doilea nume al meu, pe care il port cu mandrie de 23 de ani. Dar nimeni in afara de noi (n.red. rusii) nu poate pronunta numele meu rusesc, de aceea aceasta a fost o necesitate. Si faptul ca acesta coincide cu numele de Jack Sparrow din Piratii din Caraibe este chiar cool! Chiar daca pentru Johnny Deep este un nume pus, pentru mine e real!

Este foarte important pentru mine ca la Eurovision, Rusia sa nu fie reprezentanta de Alex Sparrow, ci de Alexej Vorobjov. Asta pentru ca sunt rus si sunt patriot. Acest concurs este o responsabilitate dubla pentru mine, pentru ca nu reprezint numai tara mea, ci si noul proiect RedOne (n.red. producator foarte cunoscut la nivel international). Prezentarea lui Alex Sparrow drept artist va avea loc exact pe scena Eurovision de la Dusseldorf.

Spune-ne povestea melodiei "Get You"

Pentru aceasta melodie am lucrat cu RedOne in studioul din Los Angeles. S-a dovedit ca pentru a face ceva super tare nu ai nevoie de gadgeturi sau echipamente costisitoate, doar talent si experienta. Am ramas uimit cand am lucrat la piese sa vad ca RedOne facea aceleasi lucruri ca si mine cand am inregistrat "Vorobyov's lie detector", facea singur probele gandindu-se la noi sunete.

In timp ce inregistram "Get You", la un moment dat, Red a cantat "Aw-Aw-Aw" si am facut un nou sunet pe care il puteti auzi la inceputul cupletului si pare a fi un instrument futurist, desi e vocea lui Red! In timpul inregistrarii am schimbat textul si am aranjat melodia.

Trebuie sa recunosc ca a fost o minunata experienta profesioanala si personala pentru mine. Am fost socat sa vad cum au fost create hit-uri la nivel mondial - intr-o camera mica pe un MAC PC. Si baietii sunt extraordinari, devotati. Cu un an in urma nu as fi crezut ca va veni ziua in care producatorul lui Lady Gaga va canta pentru piesa mea.

Ce crezi despre Romania si cat te-ar putea ajuta romanii sa te promovezi?

A fost prima vizita in Romania si iubesc tara voastra. Nu este corect ca intreaga lume stie ca cel mai cunoscut este Dracula - nu este principalul. Romania este o tara frumoasa, cu o istorie extraordinara si oameni draguti si as vrea sa petrec mai mult timp aici, asa ca ma voi intoarce intr-o zi in Romania!

Mi-au placut, de asemenea, ca multe emisiuni la care am fost au fost difuzate live. Este minunat si m-am intalnit cu Hotel Fm - reprezentantii vostri la Eurovision, sunt baieti de treaba. Sunt sigur ca rusii ii vor vota, pentru ca prietenii ar trebui sa se ajute reciproc.

Crezi ca performantele obtinute la X Factor si la "Dancing with the Stars" te-au ajutat la Eurovision?

Sunt o persoana foarte competitiva - am participat la multe concursuri inca din copilarie. De la 12 pana la 16 ani am castigat multe concursuri rusesti si internationale la acordeon, la 16 ani am castigat una dintre cele mai mari competitii din Rusia - Delphic games, obtinand medalia de aur la categoria Vocal, la 17 ani a fost concursul Tv "X-Factor", anul trecut a fost "Wipe out", unde am depasit opt campioni olimpici, si in urma cu doua luni am devenit castigator al versiunii rusesti "Dancing and Skating with the Stars".

Castig competitii din copilarie si iubesc sentimentul de lupta. Pe langa faptul ca am fost jucator de fotbal profesionist in trecut si ador sentimentul de a fi pe stadion, pentru mine cea mai mare placere este sa fiu pe scena. Este minunat si mult mai interesant sa concurezi cu competitori puternici.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Alex Sparrow Rusia Eurovision, #Alexei Vorobiov Rusia Eurovision, #reprezentant Rusia Eurovision, #concurenti Eurovision , #stiri Eurovision