Record neasteptat pentru Facebook

Duminica, 25 August 2013, ora 21:32
1591 citiri
Record neasteptat pentru Facebook
Foto: Arhiva

Actiunile Facebook au depasit cotatia de 40 de dolari pe bursa de la New York, pentru prima data de la controversata listare a retelei de socializare, care a avut loc in luna mai a anului trecut.

Titlurile au incheiat aceasta saptamana la cotatia de 40,55 de dolari, informeaza US Finance Post.

Multi traderi au fost surprinsi de cresterea de 5,2% inregistrata vineri, fata de sedinta precedenta de tranzactionare, in timp ce unii analisti au pus aceasta evolutie pe seama unei analize publicate de firma de cercetare ITG, referitoare la situatia financiara a companiei.

Facebook a crescut cu peste 50% in ultima luna, dupa un debut modest pe bursa in 2012, afectat de erori si probleme tehnice la listare si de neincrederea investitorilor in capacitatea retelei de a monetiza numarul tot mai mare de utilizatori de smartphone-uri si tablete.

O cotatie similara a mai fost inregistrata doar in ziua listarii pe bursa.

In plus, succesul pe bursa poate fi si o extensie a anuntului referitor la veniturile companiei pentru trimestrul al doilea din 2013, cand au fost de 1,8 miliarde de dolari, in urcare cu 53% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut.

De asemenea, profitul net al companiei a avansat la 333 milioane de dolari, fata de o pierdere de 157 milioane de dolari in aprilie-iunie 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#record facebook bursa, #record Facebook, #actiuni Facebook bursa , #bursa