Cenzura lui Putin: Avertismentul Moscovei pentru Google, Twitter si Facebook

Autor: Ana Ilie
Vineri, 22 Mai 2015, ora 08:43
4188 citiri
Cenzura lui Putin: Avertismentul Moscovei pentru Google, Twitter si Facebook
Foto: Facebook

Moscova a avertizat Google, Twitter si Facebook sa nu incalce legea ruseasca a Internetului, altfel risca sa fie cenzurate.

Organismul rus de stat care se ocupa cu aceasta chestiune, Roskomnadzor, a precizat ca a trimis scrisori, saptamana aceasta, celor trei firme americane si le-a solicitat sa se supuna legilor Internetului valabile pe teritoriul Rusiei. Criticii presedintelui Vladimir Putin au spus in repetate randuri ca aceste legi sunt o forma de cenzura, scrie Business Insider.

Rusia, pe urmele Chinei: Putin se razbuna pe americani cenzurand Internetul

"In scrisorile noastre, noi amintim regulat companiilor de consecintele incalcarii legislatiei", a spus reprezentantul Roskomnadzor, Vadim Ampelonski.

Rusia vrea sa controleze Internetul. Cele patru modele din care se poate inspira

Din cauza tehnologiei de criptare folosita de cei trei giganti IT din SUA, Rusia nu poate bloca accesul numai la anumite pagini online, asa ca se vede obligata sa interzica accesul la continutul ce incalca legea blocand total serviciile companiilor respective, a explicat acesta.

Cenzura la Facebook? A blocat pagina celui mai popular critic al lui Putin

Pentru a se supune legii rusesti, cele trei firme trebuie sa predea autoritatilor ruse datele bloggerilor rusi cu peste 3.000 de cititori pe zi si sa blocheze website-uri considerate de catre Roskomnadzor ca facand apel la "proteste si revolte neautorizate".

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Rusia avertisment Facebook, #Rusia avertisment Google, #Rusia Twitter , #Google
Comentarii