Facebook si Google ar putea disparea peste cel mult opt ani

Joi, 03 Mai 2012, ora 09:50
3478 citiri
Facebook si Google ar putea disparea peste cel mult opt ani
Foto: abrition.com

Cei doi giganti ai Internetului, Facebook si Google, ar putea disparea in cel mult opt ani, se arata intr-o analiza a publicatiei Forbes.

Lucrurile nu sunt insa intr-atat de grave, Facebook si Google urmand sa dispara numai din sfera de interes a utilizatorilor de Internet, si nu definitiv, in acest sens Forbes dand exemplul MySpace.

Editorialistul Eric Jackson scrie ca toti oamenii au crezut ca cele doua companii, care sunt privite ca niste uriasi, "vor fi prin preajma mereu". Cu toate acestea, in felul in care lumea tehnologiei se misca in aceste zile, exista motive bune sa credem ca Facebook si Google vor disparea in cel mult opt ani.

Publicatia americana scrie ca, in spatiul Internetului, se pare ca viabilitatea pe termen lung a companiei depinde mult de momentul cand aceasta s-a nascut.

Astfel, fiecare generatie va vedea lumea intr-un mod unic, care se translateaza in optiunile lor de cumparare si nenumarate alte obiceiuri.

Sunt date astfel trei generatii care au existat in lumea Internetului. Prima este Web 1.0, reprezentand companiile fondate intre 1994 si 2001, precum Netscape, Yahoo, Google, Amazon sau eBay.

A doua generatie este Web 2.0, sau cea sociala, respectiv firme fondate intre 2002 si 2009, inclusiv Facebook, LinkedIn si Groupon, in timp ce a treia generatie, cea din prezent, este cea mobila, incepand cu 2010 si incluzand aici Instagram.

Cu fiecare generatie care se succede in lumea Internetului, se pare ca generatia anterioara nu se poate incadra intre schimbarile subtile pe care le aduce urmatoarea generatie.

In acest sens, Jackson scrie ca acele companii sociale care s-au nascut dupa 2010 au o vedere foarte diferita a lumii. Aceste companii pun pe primul loc smartphoneurile, ca principala platforma pentru aplicatiile lor si nici nu se gandesc sa se lanseze prin intermediul unui site web.

Astfel, in viitor, aceste companii presupun ca oamenii vor folosi aplicatiile pentru telefonul mobil aproape in intregime in locul siteurilor de Internet.

"Nu vom avea niciodata Web 3.0, deoarece webul este mort", este parerea editorialisului Forbes. In plus, Yahoo este acum "doar o epava a sa, din 2000".

Jackson crede ca firmele din Web 1.0 si Web 2.0 nu stiu deocamdata cum sa se adapteze acestor noi schimbari, iar versiunile accesate de la un calculator, ale marilor companii, raman in urma celor pentru iPhone si iPad.

Drept urmare, cum companiile din Web 1.0 nu s-au putut adapta la epoca sociala a Internetului, asa nici Facebook nu se va putea incadra in generatia mobila, precum Google a esuat cu adaptarea la Web 2.0.

"Facebook si Google de maine ar putea sa nici nu existe astazi. Iar cateva companii Web 1.0 si 2.0 ar putea fi sterse complet de pe harta, pana atunci. Cei care vor poseda viitorul vor fi cei care il vor crea", conchide editorialistul Forbes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#disparitie Facebook, #disparitie Google, #inchidere Facebook, #inchidere Google, #Facebook Google disparitie , #Google