PayPal, primul membru care se retrage din Libra Association

Duminica, 06 Octombrie 2019, ora 10:41
4001 citiri
PayPal, primul membru care se retrage din Libra Association
Foto: Facebook Mark Zuckerberg

Procesorul american de plati PayPal Holdings a anuntat, vineri, ca se retrage din Libra Association, proiectul monedei virtuale Libra lansat de Facebook, devenind primul membru care a decis acest lucru, urmand sa se concentreze pe afacerile sale de baza, transmite Reuters.

"Continuam sa sustinem aspiratiile Libra si dorim sa continuam dialogul referitor la modalitatile prin care vom putea sa colaboram in viitor", a anuntat PayPal intr-un comunicat.

Libra Association, cu sediul in Geneva, a anuntat ca este constienta de provocarile intampinate in incercarile sale de a "reconfigura" sistemul financiar.

"Tipul de provocare care va reconfigura sistemul financiar oferit oamenilor, nu institutiilor furnizoare de servicii, va fi dificila. Dedicarea acestei misiuni este mai importanta pentru noi decat orice altceva. Mai bine sa stim acum despre aceasta lipsa de dedicare, decat mai tarziu", a anuntat Libra Association intr-un comunicat.

Reprezentantii Facebook au refuzat sa comenteze.

Facebook a anuntat planurile de a lansa o moneda digitala in iunie 2020, in parteneriat cu alti membri ai Libra Association, dar proiectul a intampinat rapid dificultati in cauza reticentei autoritatilor de reglementare la nivel mondial.

Reuters a relatat saptamana trecuta ca Facebook ar putea amana lansarea Libra pentru a raspunde ingrijorarilor autoritatilor de reglementare.

Wall Street Journal a relatat la inceputul acestei luni ca Visa si Mastercard isi reconsidera la randul lor implicarea im proiectul Libra, pentru ca nu doresc sa atraga atentia autoritatilor de reglementare.

Franta si Germania au anuntat in septembrie ca nu vor permite ca Libra sa functioneze in Europa si au sustinut in schimb dezvoltarea unei criptomonede publice.

In urma retragerii PayPal, Libra Association are acum 28 de membri, intre care Uber Technologies, Lyft si Spotify Technologies.

"Asteptam cu interes intalnirea Consiliului Libra, in 10 zile, si vom oferi informatii in urma acesteia, inclusiv detalii despre cele 1.500 de entitati care si-au exprimat interesul de a participa", a anuntat Libra Association pe Twitter.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Libra proiect retragere PayPal , #Libra