Internet pentru toata lumea cu drone, sateliti si lasere

Vineri, 28 Martie 2014, ora 14:44
3421 citiri
Internet pentru toata lumea cu drone, sateliti si lasere

Facebook va folosi "drone, sateliti si lasere" pentru a face posibil visul ca toti pamantenii sa aiba acces la Internet, a anuntat seful companiei, Mark Zuckerberg.

"Lucram la metode pentru a le furniza oamenilor Internet din cer", a scris Zuckerberg pe Facebook, potrivit CNBC.

Compania a lansat anul trecut Internet.org, initiativa ce are ca scop conectarea la Internet a celor doua treimi din populatia globului care nu au acces in prezent.

Potrivit lui Zuckerberg, deja trei milioane de oameni din Filipine si Paraguay au intrat pentru prima data pe Internet, datorita acestui proiect.

Insa "conectarea intregii lumi presupune si reinventarea unor noi tehnologii", a adaugat acesta.

De aceea, Facebook lanseaza Connectivity Lab, care lucreaza la sisteme de conexiune la Internet care implica tehnologii precum dronele, satelitii si laserele.

In cadrul laboratorului vor lucra experti de la NASA si Ascenta. Aceasta din urma este o companie britanica ai carei fondatori au creat o versiune initiala a aeronavei autonome care a reusit sa realizeze cel mai lung zbor din lume, propulsata cu energie solara.

Facebook a cumparat recent compania producatoare de drone Titan Aereospace, pentru suma de 60 de milioane de dolari. Alimentate cu energie solare, dronele produse de Titan se pot mentine in aer pe o perioada de cinci ani.

Si Google vrea sa aduca Internetul in zonele defavorizate, tot de la mare altitudine. Compania a lansat vara trecuta Project Loon, un program pilot care testeaza accesul la Internet prin baloane cu aer cald alimentate cu energie solara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Facebook Internet drone, #Mark Zuckerberg acces Internet , #Mark Zuckerberg