Contul de Facebook al lui Zuckerberg, cobai pentru inca o bresa in securitate

Luni, 19 August 2013, ora 11:31
1923 citiri
Contul de Facebook al lui Zuckerberg, cobai pentru inca o bresa in securitate

Un specialist IT palestinian, Khalil Shreateh, a descoperit o bresa importanta in sistemul de securitate al Facebook, dar in momentul in care a raportat-o, a fost ignorat de compania americana.

Totusi, Shreateh, care are ca poza de profil o imagine cu Edward Snowden, nu a renuntat si a decis sa il informeze direct pe fondatorul celei mai mari retele de socializare din lume, Mark Zuckerberg, spargand contul acestuia si postand un mesaj pe peretele sau, inchis pentru public, scrie Venture Beat.

Expertul palestinian a demonstrat ca o regula fundamentala de functionare a Facebook - daca nu esti prieten cu un utilizator nu poti posta linkuri sau mesaje pe peretele acestuia, poate fi incalcata.

Shreateh sustine ca a fost ignorat de cei de la Facebook atunci cand le-a semnalat problema. Prin urmare, acesta a postat urmatorul mesaj pe peretele lui Zuckerberg:

"In primul rand, imi pare rau ca iti incalc intimitatea si postez pe peretele tau, dar nu am de ales dupa toate rapoartele trimise echipei Facebook. Dupa cum vezi, nu sunt in lista de prieteni, dar pot sa postez in Timeline". Shreateh a adaugat ca spera ca va fi contactat de cineva din partea companiei.

Un inginer de la Facebook i-a raspuns in cateva minute, cerandu-i mai multe detalii cu privire la aceasta vulnerabilitate.

Facebook s-a angajat sa plateasca 500 de dolari pentru fiecare vulnerabilitate descoperita de utilizatori.

In acest caz, compania a decis insa sa ii dezactiveze temporar contul lui Shreateh si sa nu-l plateasca, pentru ca actiunea sa "a incalcat termenii de utilizare" ai Facebook.

"Speram totusi ca vei continua sa lucrezi cu noi pentru a descoperi vulnerabilitati in acest site", i-au transmis reprezentantii Facebook intr-un email.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#cont Facebook Zuckerberg spart, #hacker palestinian securitate Facebook , #Mark Zuckerberg