Ziare.com

Cum e viata cand lucrezi la Facebook

de Bogdana Boga
Duminica, 28 Decembrie 2014, ora 09:05

   

Cum e viata cand lucrezi la Facebook
Multi dintre cei 8.000 de angajati ai Facebook sunt nascuti in anii '90, iar media de varsta este 28 de ani, comparativ cu 30 la Google si 31 la Apple. CEO-ul Mark Zuckerberg are doar 30 de ani.

Compania a acceptat in strategia sa de management stereotipurile despre oamenii tineri (cum ar fi ca urasc feedback-ul negativ si cred ca li se cuvine totul). De exemplu, compania le ofera multa libertate angajatilor si ii incurajeaza sa aiba un puternic sentiment de proprietate asupra muncii lor, scrie Business Insider care citeaza Wall Street Journal.

Mai-marii de la Facebook le solicita managerilor ca atunci cand evalueaza un subordonat sa tina cont de punctele forte in proportie de 80%. Iar atunci cand atribuie diverse responsabilitati sa se ghideze dupa calitatile angajatilor, nu sa aiba in vedere mai intai zonele unde are firma intr-adevar nevoie de mai multi oameni.

Cum ajungi sa lucrezi pentru Facebook

In plus, chiar si angajatii low level sunt incurajati sa puna la indoiala si sa critice deciziile managerilor.

"Nu conteaza deloc functia pe care o ai", a declarat Don Faul, un fost director executiv la Facebook, pentru Wall Street Journal. "Este vorba despre calitatea muncii, puterea de convingere si abilitatea de a influenta oamenii", adauga acesta.

Faul isi aminteste ca, atunci cand a inceput sa lucreze la Facebook in 2008, angajatii s-au revoltat cand a incercat sa programeze o intalnire la 8 dimineata. Subordonatii l-au ascultat de abia dupa ce au inteles ca la respectiva sedinta trebuiau sa ia parte si angajatii din Irlanda (din cauza fusului orar, acolo este dupa-amiaza, cand in SUA e dimineata).

Acest mod de gandire nu a fost agreat uneori de angajatii mai in varsta, care simt ca realizarile lor din trecut nu sunt apreciate.

Desi un alt fost angajat a descris jobul la Facebook ca fiind agitat, intens, intr-un mediu care te distruge in 7-8 ani, strategia companiei de atragere a tinerilor ca forta de munca pare sa functioneze in continuare.

"Este prima companie in topul Fortune 500 construita de oameni foarte tineri", a declarat fostul manager Molly Graham.

Citeste mai multe despre angajati Facebook job Facebook
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2071 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor