Cum i-a impresionat Zuckerberg pe chinezi

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 21:40
3278 citiri
Cum i-a impresionat Zuckerberg pe chinezi
Foto: The Mirror

Fondatorul retelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, i-a surprins in mod placut pe studentii de la Beijing, el raspunzandu-le la intrebari in dialectul mandarin.

Invitat sa sustina un discurs in cadrul Universitatii Tsinghua, Zuckerberg i-a salutat pe toti cei prezenti in chineza.

El a fost intrebat despre planurile pe care Facebook le are in China, unde accesul la respectiva retea de socializare a fost blocat de cenzori, scrie Sky News.

"Suntem deja prezenti in China. Ajutam companiile chineze sa obtina clienti de peste mari, prin intermediul reclamelor de pe Facebook. Asa ca ne dorim ca tot mai multe locuri din lume sa se conecteze cu China", a raspuns antreprenorul.

Apple, Microsoft, Google, Facebook - in pericol sa piarda miliarde de dolari

Mai mult decat atat, Zuckerberg a discutat si despre filosofia infiintarii unei companii. Intrebat care este secretul succesului retelei sale de socializare, Zuckerberg a mentionat ca "cel mai important lucru este sa nu renunti".

"E foarte greu sa dezvolti o companie. Majoritatea lucrurilor nu vor merge bine. Trebuie sa iei niste decizii dificile. Va trebui sa concediezi anumiti oameni. Daca nu crezi in misiunea ta, e foarte usor sa renunti. Majoritatea fondatorilor au renuntat, dar cei mai buni nu fac asta", a explicat el.

De asemenea, detinatorul Facebook a precizat si ca se straduieste sa invete cat mai multe despre cultura chineza.

"Vreau sa invat despre cultura chineza. Studiul limbii ma ajuta in studiul culturii. Asa ca incerc sa invat limba si, in plus, imi place provocarea", le-a mai spus el studentilor prezenti.

Inca din 2009, accesul la Facebook a fost blocat in China, reteaua de socializare aflandu-se pe lista neagra a partidului comunist de guvernamant, alaturi de Twitter, YouTube si Instagram.

Cu toate acestea, organizatiile de stiri din China, dar si organismele guvernamentale au conturi de social media, iar oficialii Facebook au organizat nenumarate calatorii la Beijing pentru a se intalni cu lideri de afaceri si din guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#Zuckerberg dialect mandarin, #Zuckerberg vizita China, #Mark Zuckerberg Facebook China , #Mark Zuckerberg
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5