Facebook are sediu nou: E construit intentionat "fara fantezie", dar are un parc imens pe acoperis

Marti, 31 Martie 2015, ora 09:49
8139 citiri
Facebook are sediu nou: E construit intentionat "fara fantezie", dar are un parc imens pe acoperis
Foto: Mark Zuckerberg/Facebook

Facebook s-a mutat intr-un nou sediu in Silicon Valley, conceput de arhitectul Frank Gehry, cu un parc pe acoperis si "cel mai mare birou deschis din lume".

Noua cladire a retelei de socializare este "destul de simpla si fara fantezie", a afirmat fondatorul si PDG-ul Facebook, Mark Zuckerberg, explicand ca acest lucru a fost "voit".

"Vrem ca spatiul nostru sa fie ca o lucrare in curs. Cand intrati in spatiile noastre, am vrea sa simtiti tot ceea ce ramane de facut pentru a conecta lumea", a scris pe contul de Facebook Mark Zuckerberg.

Si compania Apple construieste un nou sediu, care seamana cu o naveta spatiala, iar Google si-a dezvaluit de curand planul de realizare a unui campus futurist cu fauna, flora si cursuri de apa.

Obiectivul Facebook a fost "crearea unui spatiu perfect din punctul de vedere al ingineriei, pentru ca echipele sa poata lucra impreuna", adauga Zuckerberg. "In acest scop, am imaginat cel mai mare birou deschis din lume, adica o singura - camera - in care lucreaza mii de oameni. Exista spatii mici unde se poate lucra impreuna si astfel oamenii se pot deplasa usor si colabora cu toti", afirma el.

Parcul de patru hectare amenajat pe acoperis cuprinde "poteci si multe spatii naturale unde oamenii se pot aseza si lucra", mai scrie fondatorul Facebook.

Reteaua de socializare si-a asigurat in 2012 serviciile canadianului Frank Gehry, care a proiectat, intre altele, Muzeul Guggenheim din Bilbao (Spania) sau sala de concerte Walt Disney din Los Angeles. Gehry, cunoscut pentru stilul lui destructurat si constructiile care par neterminate, a mai conceput si Stata Center al Massachusetts Institute of Technology (MIT, nord-estul Statelor Unite) si Cinemateca franceza din Paris.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Facebook sediu nou foto, #Facebook sediu nou parc acoperis , #Mark Zuckerberg