Facebook cumpara Instagram pentru un miliard de dolari

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 07:12
7263 citiri
Facebook cumpara Instagram pentru un miliard de dolari
Foto: La Stampa

Compania Facebook se afla in plina campanie de achizitii, chiar inainte de a fi listata la bursa: Instagram va deveni parte integranta din gospodaria lui Mark Zuckerberg, pentru un miliard de dolari.

Instagram s-a demonstrat in ultima perioada un serviciu de succes, facilitand realizarea de fotografii cu ajutorul dispozitivelor mobile, pentru a fi impartasite ulterior prietenilor sau cunoscutilor, relateaza La Stampa.

Aplicatia a depasit cu cateva zile in urma pragul de un milion de descarcari, in prima zi de la debutul sau la nivelul dispozitivelor smartphone bazate pe sistemul de operare Android, inregistrand in acelasi timp peste 30 de milioane de utilizatori iPhone, device pentru care este disponibila inca de la sfarsitul anului 2010.

Acordul semnat de Facebook cu Instagram prevede mentinerea independentei aplicatiei fata de serviciile oferite de portalul social-network.

"Suntem constienti de puntele forte detinute de Instagram, asadar nu vom amalgama totul la nivelul Facebook", a declarat Mark Zuckerberg potrivit sursei citate, subliniind temeiul pentru care aplicatia va fi incurajata sa se dezvolte independent.

Achizitionand Instagram, Facebook isi mareste potentialul de atractivitate in sectorul fotografiilor online, domeniu pentru care si-a demonstrat interesul inca de la inceputul anului 2011, cand primele sale oferte au fost respinse.

La vremea respectiva Instagram avea numai 5 angajati si mai putin de sapte milioane de utilizatori, dar in scurta vreme serviciul s-a inscris pe o curba ascendenta remarcabila, care i-a permis anul acesta sa negocieze vanzarea de pe o pozitie privilegiata, subliniaza sursa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#compania Facebook achizitioneaza Instagram, #Facebook cumpara aplicatia Instagram , #Mark Zuckerberg