Facebook se pune bine cu presa, ca sa scape de stigmatul "stirilor false"

Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 09:21
1845 citiri
Facebook se pune bine cu presa, ca sa scape de stigmatul "stirilor false"
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania Facebook a lansat, miercuri, "Journalism Project", in contextul in care cea mai mare retea de socializare din lume cauta sa-si consolideze relatia cu organizatiile media.

Lansarea vine la mai putin de o saptamana dupa ce compania fondata de Mark Zuckerberg a primit-o in randurile sale pe Campbell Brown, fost reportera, prezentatoare si gazda de televiziune de la CNN, pentru a conduce echipa de relatii cu organizatiile media.

Potrivit anuntului facut miercuri de Facebook, noul proiect se va concentra pe imbunatatirea formatelor de relatare a evenimentelor precum "Live", "360" si "Instant Articles", informeaza Reuters.

De asemenea, compania a anuntat ca va testa o caracteristica a instrumentului "Instant Articles" pentru a permite cititorilor sa consulte in acelasi timp mai multe articole de la organizatiile media preferate.

Facebook va colabora in acest sens cu organizatii terte in vederea promovarii acuratetii informatiilor si pentru a-i ajuta pe utilizatori sa decida care surse sunt de incredere, in incercarea de a scapa de stigmatul "stirilor false".

Citeste si despre studentii care au gasit in 36 de ore solutia la problema Facebook cu stirile false

Reteaua a fost acuzata in ultimele luni ca nu face indeajuns de multe eforturi in ceea ce priveste stirile false distribuite de utilizatori in timpul campaniei prezidentiale din Statele Unite si se afla in plin proces de a remedia situatia.

"Facem multe eforturi pentru dezvoltarea unui ecosistem de stiri sanatoase si a jurnalismului", sustine intr-un mesaj postat pe blogul Facebook Fidji Simo, director de produs in cadrul companiei.

Citeste si Zuckerberg a explicat cum va proceda Facebook cu stirile false

Totodata, Facebook a anuntat, miercuri, ca ia in calcul introducerea calupurilor de publicitate in cadrul clipurilor video. Compania a testat anterior un astfel de format publicitar pentru Facebook Live.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Facebook lanseaza Journalism Project, #Facebook stiri false , #Mark Zuckerberg