Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, isi ia concediu de paternitate

Sambata, 21 Noiembrie 2015, ora 11:56
3692 citiri
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, isi ia concediu de paternitate
Foto: Facebook/Mark Zuckerberg

Patronul si fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, si-a anuntat vineri intentia de a-si lua doua luni de concediu de paternitate dupa nasterea primului sau copil.

"Este o decizie foarte personala si am decis sa iau doua luni concediu de paternitate atunci cand se va naste fiica noastra", a scris el intr-un mesaj postat pe pagina sa personala de pe reteaua sociala in numele sau si al sotiei sale, Priscilla Chan, citat de AFP.

Zuckerberg l-a rugat pe presedintele Chinei sa-i boteze copilul, dar a fost refuzat

"Studiile arata ca atunci cand parintii care lucreaza isi iau timp pentru a sta cu nou-nascutii lor, rezultatele sunt mai bune pentru copii si familiile lor", subliniaza Mark Zuckerberg.

Facebook permite angajatilor sai din Statele Unite sa-si ia pana la patru luni de concediu de maternitate sau paternitate platit, pe care il pot repartiza asa cum doresc in primul an dupa nastere.

Mark Zuckerberg anunta ca asteapta primul copil. Cu multa speranta, dupa trei sarcini pierdute de sotia sa

Mark Zuckerberg a anuntat la sfarsitul lunii iulie ca el si sotia sa urmeaza sa fie parintii unei fetite, dezvaluind cu aceasta ocazie ca au incercat ani de zile sa aiba un copil, dar Priscilla a avut trei avorturi spontane.

Alegerea sa de a-si lua concediu de paternitate de doua luni contrasteaza cu cea a unui alt patron de pe Silicon Valley, Marissa Mayer, care nu si-a incetat decat foarte putin timp activitatea dupa nasterea primului ei copil in 2012, cand a preluat conducerea Yahoo!, remarca AFP.

Cu toate acestea, ea a propus ulterior sa prelungeasca pana la 16 saptamani concediul platit oferit angajatilor grupului de internet dupa nasterea unui copil, un gest mai generos decat media din Statele Unite ale Americii.

Marissa Mayer, care este din nou insarcinata, urmand sa nasca gemeni in luna decembrie, a declarat ca intentioneaza sa procedeze la fel ca in cazul primului copil, luandu-si un concediu limitat si continuand sa lucreze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#Mark Zuckerberg concendiu paternal, #Mark Zuckerberg copil , #Mark Zuckerberg