Reuters: Zuckerberg stia ca Facebook nu respecta confidentialitatea datelor

Joi, 13 Iunie 2019, ora 09:21
2536 citiri
Reuters: Zuckerberg stia ca Facebook nu respecta confidentialitatea datelor
Foto: Arhiva Facebook/ Mark Zuckerberg

Emailuri ale Facebook par sa arate implicarea directorului general al companiei, Mark Zuckerberg, in discutiile referitoare la mult-criticatele practici referitoare la confidentialitatea datelor, potrivit unor persoane apropiate situatiei.

Reporterii nu au vazut emailurile, ci s-au bazat numai pe informatiile furnizate de surse.

Potrivit informatiilor obtinute de Reuters, comunicatiile din companie "par sa arate legatura directorului general Mark Zuckerberg cu posibile practici problematice legate de respectarea datelor private in cadrul companiei".

Actiunile Facebook au scazut cu 1,8% in urma informatiei.

Emailurile au provocat ingrijorare in cadrul companiei ca ar putea fi cel putin o problema de imagine publica pentru Facebook, a relatat WSJ, citand una dintre persoanele apropiate situatiei.

Comisia Federala pentru Comert a investigat acuzatiile ca Facebook a transferat in mod ilegal informatii apartinand unor 87 de milioane de utilizatori firmei britanice de consultanta politica Cambridge Analytica, care n urma scandalului a fost desfiintata.

Comisia si Departamentul de Justitie, care pun in aplicare legile antitrust din Statele Unite, se indreapta spre a investiga marile companii de tehnologie Amazon.com, Apple, Facebook si Google, divizie a Alphabet, pentru ca se folosesc in mod anticoncurential de puterea uriasa pe care o detin pe piata.

Eforturile companiei de a incheia un acord rapid in cadrul investigatiei Comisiei Federale pentru Comert se datoreaza partial emailurilor respective, potrivit articolului WSJ. Publicatia nu a reusit sa afle ce emailuri a solicitat comisia si cate dintre ele au legatura cu Zuckerberg.

Facebook a anuntat ca pana acum a colaborat in totalitate in cadrul investigatiei si a pus la dispozitie mii de documente, emailuri si fisiere.

"Facebook si directorii sai, inclusiv Mark, au incercat sa respecte toate legile existente si in niciun moment nici Mark nici un alt angajat al Facebook nu au incalcat cu buna stiinta obligatiile asumate de companie in cadrul ordinului dat de Comisia Federala pentru Comert", a afirmat un purtator de cuvant al companiei intr-un email.

Facebook a anuntat anterior ca se pregateste sa plateasca pana la 5 miliarde de dolari intr-un acord cu autoritatile de reglementare.

WSJ nu a putut sa stabileasca daca unul din emailurile respective a dezvaluit practici care ar fi incalcat un acord din 2012 convenit de Facebook cu Comisia Federala pentru Comert, in vederea protejarii vietii private a utilizatorilor.

Vezi si Facebook le da bani utilizatorilor care accepta sa le fie colectate datele

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Mark Zuckerberg Facebook confidentialitate , #Mark Zuckerberg