Mark Zuckerberg ar putea renunta la conducerea Facebook

Luni, 20 August 2012, ora 18:28
2208 citiri
Mark Zuckerberg ar putea renunta la conducerea Facebook
Foto: newyorker.com

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, ar putea renunta la conducerea companiei, dupa ce au aparut voci care au ridicat semne de intrebare privind rolul acestuia in functia de CEO al Facebook, ca urmare a scaderii fara precedent a actiunilor companiei.

Scaderea accentuata a actiunilor Facebook alimenteaza discutiile care odata erau considerate neverosimile, pe Wall Street si in Silicon Valley, relateaza Los Angeles Times.

In scenariul in care Zuckerberg ar ceda locul din fruntea companiei unui manager mai competent, creatorul Facebook ar urma sa preia un rol de propulsor al inovatiei tehnologice a companiei.

Principalele puncte slabe ale fondatorului retelei de socializare au fost relatiile cu investitorii, pentru care Zuckerberg a aratat un interes scazut sau chiar deloc.

Semnele de intrebare in legatura cu fondatorul Facebook au devenit si mai mari, joi, pe masura ce bursa s-a inchis si actiunile au ramas sub pragul de 20 de dolari, pentru prima oara in istorie, respectiv 19,87 de dolari.

Problemele Facebook provin din mai multi factori, inclusiv asteptarile supraevaluate ale investitorilor sau strategia defectuoasa a companiei pentru publicitatea pe dispozitivele mobile. Doar o parte dintre aceste probleme ii pot fi insa atribuite lui Zuckerberg, potrivit analistilor.

Actiunile Facebook, la un nou minim - Compania General Motors, mai valoroasa pe bursa

Actiunile Facebook au inregistrat un nou minim, saptamana trecuta, ajungand la o valoare mai mica cu un dolar fata de cele ale General Motors (GM). Dupa trei luni de la decizia companiei GM sa nu mai investeasca in publicitate pe site-ul de socializare al lui Mark Zuckerberg, actiunile acesteia au crescut, joi, cu 5,9%, pana la valoarea de 21,33 dolari/titlu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#fondator Facebook schimbat conducere, #Mark Zuckerberg schimbat conducere Facebook, #conducere Facebook schimbata, #actiuni Facebook scadere , #Mark Zuckerberg