Mark Zuckerberg primeste diploma la Harvard desi a renuntat la cursuri acum 12 ani

Joi, 18 Mai 2017, ora 23:50
5907 citiri
Mark Zuckerberg primeste diploma la Harvard desi a renuntat la cursuri acum 12 ani
Foto: Facebook/Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, CEO-ul companiei Facebook, va primi o diploma onorifica din partea Universitatii Harvard, pe 25 mai, la 12 ani dupa ce a renuntat la cursurile organizate de prestigioasa institutie de invatamant superior din Statele Unite.

Pentru a marca acest moment special, antreprenorul american a publicat, joi, pe contul lui de Facebook o filmare realizata de tatal lui, care il prezinta pe tanarul Mark in momentul in care a primit e-mailul prin care era anuntat ca a fost acceptat pentru a studia la Universitatea Harvard.

Vezi si Mark Zuckerberg, primit ca un star la Harvard

"Tatal meu a realizat acest videoclip in momentul in care am fost acceptat la Harvard. Saptamana viitoare ma voi intoarce acolo, in ziua de acordare a diplomelor, pentru a-mi ridica diploma universitara", a scris Mark Zuckerberg, joi, pe contul lui de Facebook.

"In mod sigur, planul meu nu a fost acesta. Desi inainte sa merg la facultate, mama mea paria ca eu voi renunta la studii si ca sora mea mai mica va termina facultatea inaintea mea. Eu am pariat ca voi obtine o diploma universitara. Acum, presupun ca acest ciclu este complet", a adaugat antreprenorul american.

De asemenea, Mark Zuckerberg a anuntat ca va transmite in direct acea ceremonie de inmanare a diplomelor la Universitatea Harvard, joi, 25 mai, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit site-ului theverge.com, Mark Zuckerberg a renuntat la studiile de stiinte computerizate de la Harvard in toamna anului 2005, pentru a se consacra construirii unei retele de socializare pentru tineri, care s-a bucurat ulterior de un succes fenomenal.

Pe 25 mai, fondatorul Facebook va sustine un discurs oficial la ceremonia de inmanare a diplomelor atribuite in acest an la Universitatea Harvard si va primi in acea zi o diploma onorifica din partea institutiei.

Citeste si Au creat companii de miliarde de dolari inainte sa fi implinit 30 de ani

Mark Zuckerberg nu este singurul antreprenor de top din Silicon Valley care a renuntat la facultate pentru a avea succes in cariera. Steve Jobs, cofondator al grupului Apple, a renuntat la cursurile universitare organizate la Reed College din Oregon, pentru a pune bazele companiei sale alaturi de Steve Wozniak, in 1976. Bill Gates, un alt fost student de la Harvard, a parasit si el aceasta universitate dupa doar doi ani, pentru a infiinta compania Microsoft, alaturi de Paul Allen.

De altfel, Bill Gates a sustinut si el un discurs oficial la Harvard, in ziua inmanarii diplomelor, in urma cu 10 ani. Mark Zuckerberg a urmarit acel discurs, aflandu-se in randul publicului, deoarece viitoarea lui sotie, Priscilla Chan, absolvea facultatea in acel an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Mark Zuckerberg diploma Harvard, #Mark Zuckerberg Harvard , #Mark Zuckerberg