Realitatea virtuala, la un nou nivel: Ce promite Facebook in parteneriat cu Samsung

Luni, 22 Februarie 2016, ora 17:32
6230 citiri
Realitatea virtuala, la un nou nivel: Ce promite Facebook in parteneriat cu Samsung
Foto: Facebook/Mark Zuckerberg

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, si-a facut aparitia, recent, la Samsung Mobile World Congress, pentru a vorbi despre noile planuri ale companiei vizavi de realitatea virtuala, planuri care includ si gigantul Samsung.

E vorba atat despre "social VR", cat si despre dispozitivul Samsung Gear VR, care foloseste tehnologie de la Oculus, ambele servind pentru a duce realitatea virtuala la un nou nivel, informeaza The Guardian.

Ochelari pentru realitatea virtuala, de la Oculus

Practic, nu e vorba numai de jocuri, ci si de posibilitatea de a vedea clipuri la 360 de grade, care dau impresia ca privitorul este in mijlocul actiunii. "Oamenii au vizionat peste un milion de ore de inregistrari in Gear VR", se arata intr-un comunicat Facebook, de dupa eveniment. "Deja milioane de oameni privesc inregistrari de 360 de grade pe Facebook in fiecare zi", se mai arata in comunicat. In plus, sute de astfel de video-uri sunt adaugate zilnic.

Samsung a prezentat noul Galaxy S7 - ce imbunatatiri are si ce prezenta surpriza a fost la eveniment (Video)

Aceste inregistrari permit ca momente importante din viata cuiva sa fie privite si de alte persoane si percepute ca fiind de fata atunci si acolo. In trecut, fondatorul Facebook povestea ca un astfel de moment ar putea fi acela cand fiica sa va face primii pasi, la care, cel mai probabil, bunicii nu vor fi de fata. Vizionarea inregistrarii ii va ajuta pe acestia sa se simta insa partasi la emotia acelui moment.

Se doreste ca in final VR sa devina o platforma importanta, unde clipurile sa poata fi sharuite. "Ceea ce-si doresc oamenii e sa interactioneze cu alte persoane", a declarat Zuckerberg.

"Ce e special e ca atunci cand mai e o persoana acolo (privind inregistrarea - n. red.), totul devine socializare", a mai spus el. "Nu e un joc. Nu sunt puncte. Nu exista scor. Nu exista tinta. E vorba doar ca oamenii sa gaseasca noi cai de a interactiona. Si exista noi cai de a interactiona", a mai declarat el.

Si HTC si LG au propriile planurile legate de realitatea virtuala. HTC a creat un dispozitiv care costa 799 de dolari, primind deja precomenzi din februarie. Iar LG are propriul gadget pentru realitatea virtuala, care functioneaza cu smartphone-ul Android G5.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Facebook realitate virtuala, #Facebook Samsung realitatea virtuala, #Samsung Gear VR, #dispozitive VR , #Mark Zuckerberg