Seful Facebook si-a construit propriul asistent virtual, care ii controleaza casa - E botezat Jarvis, ca-n Iron Man

Marti, 20 Decembrie 2016, ora 14:38
3497 citiri
Seful Facebook si-a construit propriul asistent virtual, care ii controleaza casa - E botezat Jarvis, ca-n Iron Man
Foto: Facebook/Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a creat un asistent virtual capabil sa-i controleze casa, pe care l-a botezat Jarvis, fiind inspirat de filmul "Iron Man".

"Scopul meu a fost sa imi dau seama care e stadiul actual al inteligentei artificiale - si am ajuns la concluzia ca ne aflam intr-un stadiu mai avansat decat realizeaza multi dintre noi, insa mai sunt multe lucruri de pus la punct", a scris pe Facebook Mark Zuckerberg.

El a aratat ca in acest an a reusit sa creeze un asistent virtual simplu, conectat la telefon si calculator, care ii poate controla casa, prin comenzi vocale sau cu ajutorul botilor.

Mai exact, acesta poate stinge si aprinde luminile, poate regla temperatura din casa si poate pune muzica.

De asemenea, Jarvis e capabil sa inregistreze preferintele si obiceiurile utilizatorului, e dotat cu functie de recunoastere faciala si poate invata cuvinte si concepte noi.

Ba mai mult, poate sa scoata tricouri din dulapul cu haine cu ajutorul unui "tun" instalat inauntrul dulapului si poate controla dispozitivele inteligente din locuinta.

Zuckerberg nu e singurul fascinat de inteligenta artificiala. Multe facilitati ale lui Jarvis pot fi regasite in Amazon Echo sau Google Home.

Facebook, pe de alta parte, are doua divizii in care se lucreaza cu aceasta tehnologie: Facebook AI Research, ce face legatura dintre comunitatea academica si firmele IT, respectiv Applied Machine Learning, prin care se incearca fuziunea inteligentei artificiale cu produsele Facebook.

Insa ce se va intampla cu Jarvis?

Momentan, acesta pare mai degraba un "mic" proiect personal al lui Zuckerberg decat un produs ce va fi lansat in curand de Facebook.

Insa seful celei mai mari retele sociale din lume a facut cateva referiri la rolul pe care il va avea inteligenta artificiala in viitorul companiei sale.

El a explicat faptul ca adesea i-a dat lui Jarvis ordine vagi, de genul "pune niste muzica" in loc sa ii ceara sa difuzeze o anumita piesa de la un anumit artist. Zuckerberg a explicat ca ar fi interesant ca un asistent virtual sa fie capabil sa inteleaga acest gen de solicitari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#sef Facebook casa inteligenta, #sef Facebook locuinta inteligenta , #Mark Zuckerberg