Tot mai multe indicii ca Mark Zuckerberg vrea sa fie viitorul presedinte al SUA

Duminica, 20 August 2017, ora 12:40
12956 citiri
Tot mai multe indicii ca Mark Zuckerberg vrea sa fie viitorul presedinte al SUA
Foto: Facebook/Mark Zuckerberg

Speculatiile potrivit carora Mark Zuckerberg si-a propus sa devina presedintele Statelor Unite s-au amplificat in ultima vreme, alimentate fiind chiar de comportamentul sefului Facebook.

Desi ramane neclar daca Zuckerberg, in varsta de 33 de ani, intentioneaza sa candideze la alegerile prezidentiale din 2020, un lucru este sigur: cu o avere "self-made" de peste 70 de miliarde de dolari, n-ar fi o problema din punct de vedere financiar, noteaza CNBC.

Exista mai multe indicii cu privire la existenta unui astfel de plan.

Ar fi mai intai seria de recrutari de nume de top din mediul politic. Astfel, Zuckerberg si sotia sa Priscilla Chan l-au angajat pe Joel Benenson, consilier al fostului presedinte Barack Obama si strateg-sef al campaniei prezidentiale din 2016 a lui Hillary Clinton, in functia de consultant pentru organizatia lor filantropica "Initiativa Chan Zuckerberg".

Lista continua cu David Plouffe, manager de campanie pentru Barack Obama in 2008, Amy Dudley, fosta consiliera pe probleme de comunicare a unui senator democrat, si Ken Mehlman, care a condus campania prezidentiala a lui George W. Bush in 2004.

Este apoi turneul in plina desfasurare in cadrul caruia Zuckerberg si-a propus sa viziteze toate cele 50 de state americane, intalnindu-se cu lideri politici si oameni obisnuiti.

Pana acum, printre altele, a lucrat la o linie de asamblare dintr-o fabrica, a hranit un vitel, a tinut in maini un pui de pisica. La fiecare popas, din Alabama in Wisconsin, posteaza pe Facebook fotografii atent selectate, realizate de fotograful care a lucrat in campaniile electorale ale lui Obama si Bush, pentru cei peste 90 de milioane de oameni care ii urmaresc pagina.

Actiuni care seamana foarte mult cu o campanie electorala si care au fost interpretate ca atare de multi.

Insa nu toata lumea crede ca este vorba aici de ambitii politice. Nathan Hubbard, fost CEO al Ticketmaster si vicepresedinte Twitter, sustine ca Zuckerberg nu s-ar pregati pentru urmatoarele alegeri prezidentiale, ci vrea sa inteleaga cum a influentat site-ul sau alegerile de anul trecut. Pentru ca nu poate fi negat faptul ca Facebook a schimbat modul in care lumea comunica si distribuie informatii, scrie Engadged.

Zuckerberg insusi neaga ca ar avea asfel de aspiratii. "Unii dintre voi au intrebat daca aceasta provocare inseamna ca voi candida pentru o functie publica. Nu o voi face", a scris el pe Facebook in mai, dupa ce a respins speculatiile si cu alte ocazii.

Vrea, spune el, sa-i cunoasca pe americani, multi dintre ei fiind utilizatori Facebook.

Pe de alta parte, n-ar fi pentru prima data cand un (posibil viitor) politician incearca sa induca in eroare publicul, atrage atentia CNBC.

Mai sunt si alte semne date de Zuckerberg care incurajeaza zvonurile, precum respingerea ateismului la inceputul anului si exprimarea in favoarea introducerii venitului de baza universal, discursuri cu priza la un public mai larg.

Daca intr-adevar va candida, o campanie electorala ca cea organizata pentru Hillarry Clinton anul trecut, cu cheltuieli de 768 de milioane de dolari, l-ar costa pe Mark Zuckerberg doar aproximativ un procent din averea sa neta de peste 71 de miliarde de dolari, conform Forbes.

Trump vs. Zuckerbeg: Cine ar castiga

A fost realizat chiar si un sondaj privind rezultatul unei eventuale confruntari intre Donald Trump si Zuckerberg, care ar candida din partea democratilor, in 2020. Conform sondajului, cei doi ar obtine un numar egal de voturi.

O remarca mai interesanta este aceea ca, asa cum Zuckerberg isi doreste sa ii cunoasca pe americani, si acestia si-ar dori sa il cunoasca mai bine pe tanarul miliardar care detine o imensa baza de date despre ei.

Intrebati ce parere au despre Mark Zuckerberg, 24% dintre participantii la sondaj au spus ca au una favorabila, 29% s-au plasat la polul opus, in timp ce 47% au raspuns ca nu stiu ce sa creada despre el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#Mark Zuckerberg presedinte SUA, #Mark Zuckerberg alegeri 2020 , #Mark Zuckerberg