Ziare.com

Alerta pe Facebook: 45.000 de conturi, sparte de un virus

de Razvan Alistar
Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 10:18

   

Alerta pe Facebook: 45.000 de conturi, sparte de un virus
Un virus este respobsabil pentru spargerea a peste 45.000 de conturi de Facebook, au declarat expertii in securitate IT.

Vinovatul este este un virus care se cheama Ramnit si care circula pe net din 2010, si care, in trecut, a fost folosit pentru furtul de date bancare, informeaza BBC.

"Banuim ca persoanele care au creat Ramnit folosesc datele furate pentru a se conecta la conturile de Facebook ale victimelor si pentru a trimite linkuri prietenilor acestora, transmitand mai departe virusul", au declarat cercetatorii de la compania de securitate IT Seculert.

"In plus, hotii cibernetici profita de faptul ca utilizatorii tind sa-si foloseasca aceeasi parola pentru mai multe servicii de pe net pentru a avea acces pe cat mai multe retele", a continuat acesta.

Retelele sociale sunt pline de "bunatati" pentru hackeri din cauza abundentei de date personale stocate pe ele. Virusii incep sa fie adaptati erei retelelor de socializare.

"Hackerii sofisticati experimenteaza acum inlocuirea perimatilor virusi de email cu "viermi" pentru retelele de socializare. Dupa cum ne demonstreaza cele 45.000 de conturi de Facebook compromise, puterea virala a retelelor de socializare poate fi manipulata pentru a cauza daune majore atat indivizilor, cat si institutiilor", mentioneaza Seculert.

Potrivit acestora, 800.000 de calculatoare au fost infectat cu virusul Ramnit din septembrie, pana la sfarsitul lui decembrie 2011.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1855 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor