Care sunt riscurile unui cont pe Facebook? (Video)

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 17:42
3488 citiri
Care sunt riscurile unui cont pe Facebook? (Video)

"Trebuie sa existe mai multa informare a publicului larg in legatura cu ceea ce inseamana viata privata in momentul in care te inscrii pe un site de socializare sau faptul ca postezi o poza sau un video", a declarat juristul Bogdan Manolea, pentru 3idei.ro.

Asistam la o redefinire a spatiului privat si a modului in care noi il vedem pe Internet.

Inscrierea pe un astfel de site prezinta riscuri mari intrucat majoritatea site-urilor de retele sociale se afla in Statele Unite care au o politica diferita fata de Uniunea Europeana.

Legislatia americana nu ofera aceleasi drepturi utilizatorilor, de exemplul dreptul de a sterge contul.

"Internetul este un spatiu care permite copierea. Odata ce ai pus ceva pe internet, este foarte greu sa ai control asupra lui. Lucrul acesta, daca se combina cu informatii de caracter personal, creeaza probleme", a adaugat Manolea, pentru 3idei.ro.

Cum ne ferim de site-urile fantoma?

Exista multe elemente care indica un site care doreste sa pacaleasca utilizatorii.

"Totul incepe de la faptul ca nu are date de contact pe site-ul respectiv. Daca singurul element de contact este un e-mail, un formular web sau un numar de telefon mobil, ar trebui sa ne indoim de seriozitatea acelui site", a precizat Bogdan Manolea, pentru 3idei.

Persoanele care doresc sa faca cumparaturi online ar trebui sa apeleze si la terte persoane pentru a-si da seama daca acel site merita increderea si banii lor.

De exemplu, intrebati ce parere au avut alti utilizatori care au navigat pe site-ul respectiv, interesati-va daca pe site exista un link care arata ca detine un certificat SSL.

Orice element de incredere care este furnizat de o terta parte si care presupune o certificare sau un audit al site-ului respectiv sunt indicatii care denota faptul ca site-ul este unul serios.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Facebook cont riscuri, #Bogdan Manolea cont Facebook , #stiri Facebook