Facebook da acelasi gen de satisfactie ca si sexul

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 18:24
2670 citiri
Facebook da acelasi gen de satisfactie ca si sexul

Cercetatorii americani explica popularitatea Facebook: da acelasi gen de satisfactie ca si sexul.

Prin utilizarea retelelor sociale se stimuleaza aceeasi zona cerebrala ca in cazul unei relatii sexuale sau a servirii unei mese bune, afirma cercetatorii americani, potrivit Le matin.

Un studiu efectuat in SUA, la Universitatea Harvard, a scos in evidenta faptul ca a vorbi despre sine, a da sfaturi, a impartasi cu ceilalti experiente si fotografii, adica exact ce inseamna Facebook, genereaza la nivelul creierului o senzatie de placere. Este stimulata aceeasi zona cerebrala ca in cazul relatiilor sexuale, a castigarii de bani sau a mancatului. Difera doar intensitatea placerii.

Iata de ce 80% dintre utilizatorii Facebook isi impartasesc experientele de viata pe Facebook. Creierul interpreteaza propagarea informatiilor ca o recompensa, ceea de genereaza placere.

Mai multi prieteni pe Facebook, mai multa placere

Cercetatorii americani au studiat rolul audientei in ceea ce priveste intensitatea semnalului celebral. Recompensa perceputa de creier este cu atat mai mare cu cat informatiile personale sunt impartasite unui numar mai mare de prieteni.

"Studiul nostru explica de ce oamenii utilizeaza atat de mult retelele sociale, declara cercetatoarea Diana Tamir. El ne ajuta sa intelegem de ce Facebook si Twitter cunosc o asa mare popularitate: pentru ca oamenii obtin placere din schimbul de informatii. Informatii despre ei si despre ceilalti."

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#popularitate Facebook explicatie, #Facebook placere, #Facebook sex, #Fecebook creier , #stiri Facebook