Facebook face primii pasi spre listarea pe bursa. Vezi cat va castiga (Video)

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 11:01
1422 citiri
Facebook face primii pasi spre listarea pe bursa. Vezi cat va castiga (Video)
Foto: Daylife

Facebook, cea mai mare retea de socializare, a ales Morgan Stanley pentru intermedierea ofertei publice intermediare, documentele in acest sens urmand a fi depuse miercuri, potrivit unor surse.

Prin listarea pe bursa, Facebook ar putea obtine 5 miliarde de dolari, aceasta urmand a fi cea mai mare oferta publica intiala a unei companii din domeniul Internetului, relateaza CNN.

Recordul, in prezent, este detinut de Google, care a obtinut 1,9 miliarde de dolari prin oferta publica initiala.

Listarea Facebook ridica o alta intrebare arzatoare din ultima perioada: cat valoreaza compania? Pentru a afla acest lucru cu exactitate va trebui sa asteptam cateva luni de la depunerea actelor, pana cand se va incepe efectiv tranzactionarea actiunilor sale.

Unii experti au sugerat ca reteaua de socializare ar putea fi evaluata undeva intre 75 si 100 de miliarde de dolari.

Listarea Facebook inseamna mai mult decat obtinerea de fonduri. Reteaua a devenit un adevarat ecosistem, sustinand producatorii independenti de aplicatii si jocuri, pentru Zynga, care este deja listata pe bursa.

Cea mai mare parte a veniturilor Facebook provin din vanzarea de reclame. In septembrie, firma de cercetare eMarketer estima ca aceste venituri s-au dublat in 2011, pana la 3,8 miliarde de dolari, si ca, in 2012, vor mai creste cu 52 de procente, pana la 5,78 de miliarde de dolari.

De asemenea, Facebook face bani din sistemul de plati pentru achizitia de aplicatii si jocuri, Facebook Credits. Companie isi pastreaza 30 la suta din veniturile din acest sistem, iar 70 de procente se duc spre producatorul de aplicatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#listare Facebook, #venituri Faceboook , #stiri Facebook