Facebook nu considera reclama politica continutul platit de politicieni, dar postat de influenceri

Sambata, 15 Februarie 2020, ora 09:30
3041 citiri
Facebook nu considera reclama politica continutul platit de politicieni, dar postat de influenceri
Foto: Arhiva Ziare.com

Facebook a anuntat vineri ca permite candidatilor politici din Statele Unite sa publice continut sponsorizat pe platformele sale de socializare, prin intermediul unor influenceri, iar continutul respectiv nu va fi catalogat drept reclama politica.

Campaniile politice si grupurile pot folosi acum functia de continut a companiei, care permite influencerilor sa eticheteze mai clar un sub-titlu oficial ca postarea este continut sponsorizat (platit), transmite Reuters.

Astfel, politicienii pot plati un influencer sa creeze postari si continut, iar acestea nu vor fi catalogate drept reclama politica.

Schimbarea a avut loc dupa ce candidatul democrat la presedintie Michael Bloomberg a platit unor conturi populare de meme de pe Instagram o postare despre el.

Strategia de a plati influenceri de pe platformele de socializare pentru a raspandi mesaje politice sau a crea continut este in crestere inainte de alegerile din noiembrie, dar regulile legate de aceasta practica sunt neclare.

"Dupa ce am auzit de mai multe campanii, suntem de acord ca exista loc pentru continut de marca in discutiile politice de pe platformele noastre", a declarat un purtator de cuvant al Facebook.

Postarile pe Instagram ale unor conturi populare de meme platite de campania Bloomberg includ afirmatii de genul "Si da, asta este #sponsorizata de @mikebloomberg."

Pentru a folosi instrumentul de continut de marca al Facebook, campaniile sau grupurile politice trebuie sa se autorizeze ca advertiseri politici prin intermediul procesului de verificare a identitatii.

Facebook nu obtine venituri din continutul de marca sau sponsorizat, pentru care brandurile platesc direct creatorilor, asa ca nu il inregistreaza drept publicitate. Facebook cere totusi creatorilor de continut sa respecte reglementarile care prevad declararea parteneriatelor platite.

Campania Bloomberg, care a lansat o uriasa campanie digitala pentru a incerca sa il invinga pe presedintele republican Donald Trump in noiembrie, a declarat in aceasta saptamana ca strategia cu meme, noua in politica prezidentiala, va fi eficienta.

Potrivit unui purtator de cuvant al Facebook, campania Bloomberg nu este singura campanie politica care a intrebat despre politicile companiei referitoare la continutul sponsorizat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#facebook reclame politicienti platite , #stiri Facebook