Facebook te face nemultumit de viata ta

Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 20:18
1737 citiri
Facebook te face nemultumit de viata ta
foto: arhiva

Exista o multime de motive care te streseaza si te intristeaza. Dar exista si locuri despre care se crede ca sunt facute ca sa te destinda si sa te incarce pozitiv. Retelele de socializare sunt privite de cei mai multi dintre noi ca fiind un loc in care ne putem relexa.

Dar conform unui studiu facut de specialisti de la Universitatea din Utah, pozele in care prietenii de pe Facebook apar veseli si zambitori sunt un motiv de intristare si depresie, scrie Yahoo news.

In general fotografiile postate pe Facebook si fotografiile din profil arata fete zambitoare, oameni veseli, care transmit energie pozitiva si care isi prezinta viata in culori frumoase, transmitand un sentiment de fericire. Sentimentul de fericire este luat in sensul cel mai strict de cei care vad aceste poze si care uita ca in fata aparatului de fotografiat, de cele mai multe ori, zambetul este mai larg, fara sa fie neaparat si sincer.

Se pare ca aceste poze frumoase ii fac pe cei care folosesc retelele de socializare sa se intrebe daca viata lor este la fel de buna ca cea a prietenilor lor din lumea virtuala.

Un grup de sociologi au intervievat 425 de subiecti, cerandu-le sa spuna daca sunt de acord sau nu cu afirmatii precum: "multi dintre prietenii mei au o viata mai buna decat mine" si "viata este frumoasa?". Grupul de studiu trebuia sa raspunda si daca au sau nu un cont activ pe Facebook si sa precizeze numarul de prieteni virtuali.

Concluziile studiului au fost clare. Cei care foloseau in fiecare zi contul de Facebook erau mai putin multumiti de viata lor decat cei care nu foloseau retelele de socializare. Numarul celor care au spus ca viata prietenilor lor este mai buna decat viata lor, aveau peste 300 de prieteni virtuali si foloseasu contul de Facebook cel putin trei ore pe zi, sau erau permanent contectai prin intermediul telefonului mobil.

Studiul a fost publicat de revista Cyberpsychology, Comportamentul si Retelele de socializare, concluzia fiind ca persoanele care au petrecut mai putin timp pentru socializare cu prietenii in spatiul virtual si care au alocat mai mult timp socializarii reale au fost mai multumiti de viata lor.

Concluzia este ca una din conditiile fericirii este sa te ridici din fata calculatorului, sa faci log off Facebook si sa te intalnesti cu un prieten in carne si oase.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#facebook utilizatori, #depresie cauze, #lume virtuala , #stiri Facebook