Facebook, vinovat pentru mii de crime, violuri, rapiri si amenintari cu moartea

Marti, 05 Iunie 2012, ora 19:55
3731 citiri
Facebook, vinovat pentru mii de crime, violuri, rapiri si amenintari cu moartea
Foto: tech2date.com

O infractiune care are legatura cu Facebook este raportata la fiecare 40 de minute. Numai in 2011, politistii au conectat 12.300 de infractiuni care implicau vasta retea de socializare.

Facebook a fost mentionata si in investigatii de omor, viol, infractiuni sexuale cu minori, atac, rapire, amenintari cu moartea, intimidari ale martorilor si frauda, scrie Daily Mail.

Majoritatea cazurilor implica hartuire sau intimidare a agresorilor virtuali. In unele cazuri, amenintarile facute prin intermediul site-ului au condus la violenta in "lumea reala", in timp ce, in alte cazuri, pedofilii au folosit Facebook pentru a ademeni copii.

"Ceea ce oamenii trebuie sa retina este ca infractiunile sunt doar o reflectie a societatii in care traim. Exact ca o masina sau un cutit, nu este nimic intrinsec periculos sau criminal legat de Facebook. Dar, la fel ca aceste doua lucruri, trebuie sa fie tratat cu respect din cauza pericolelor care pot fi asociate cu folosirea sa", a declarat un detectiv.

Numai in ultimii doi ani, peste 350 de detinuti au fost descoperiti postand pe site-ul Facebook, folosind telefoane mobile introduse ilegal in inchisori. Acesti infractori si-au hartuit victimele din spatele gratiilor.

Orice nou utilizator al Facebook trebuie sa aiba cel putin 13 ani pentru a-si crea un cont pe site, insa circa 7,5 milioane de copii mint in legatura cu varsta lor, pentru a se putea inscrie in reteaua de socializare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Facebook crime, #infractiuni Facebook , #stiri Facebook