Facebook vrea sa curate viralele neinteresante

Sambata, 05 Decembrie 2015, ora 16:44
3183 citiri
Facebook vrea sa curate viralele neinteresante
Foto: Facebook

Facebook vrea sa isi scuteasca utilizatorii de vizionarea "viralelor" de care nu sunt interesati.

Algoritmii retelei sociale se bazeaza pe actiunile oamenilor pe Facebook - like, click, comentariu, distribuirea unei postari - pentru a decide ce anume ajunge in Newsfeed. Aceasta duce insa la o abundenta de postari populare, dar care nu sunt interesante pentru utilizator, scrie Business Insider.

Facebook testeaza o noua functie: Mesajele ce se autodistrug

"Este greu sa iti dai seama cand sau de ce unele postari devin virale. Uneori asta se intampla pentru ca multi oameni sunt interesati sa vada acea postare. Alteori, insa, o postare devine virala si multi oameni ne spun ca nu erau in mod deosebit interesati sa o vada, in pofida faptului ca multi oameni i-au dat like, au comentat si au distribuit-o" scrie Facebook pe blogul sau, News Feed FYI.

In fiecare zi, Facebook trimite chestionare utilizatorilor sai, care sunt solicitati sa spuna cum le place continutul din NewsFeed. Raspunsurile vor fi folosite pentru a modifica felul in care sunt afisate postarile. Daca suficient de multe persoane sustin ca un anumit tip de postari nu sunt interesante, acelea vor primi un loc inferior in News Feed.

Facebook sustine ca pacalelile sunt exemplul perfect pentru genul de viral pe care oamenii nu il plac.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Facebook virale neinteresante, #Facebook schimbare algoritm virale , #stiri Facebook