Generatia millennials e anxioasa si depresiva. Iata de ce

Joi, 29 Decembrie 2016, ora 11:14
5870 citiri
Generatia millennials e anxioasa si depresiva. Iata de ce
Foto: Arhiva/Ziare.com

Utilizarea mai multor platforme de social media este asociata cu depresia si anxietatea in cazul reprezentantilor generatiei milenarilor (millennials), arata un studiu efectuat de experti din cadrul Universitatii din Pittsburgh, SUA.

In urma cercetarii, oamenii de stiinta au descoperit ca adultii tineri care au declarat ca folosesc mai multe platforme de social media aveau un risc de trei ori mai mare de a dezvolta depresie si anxietate in comparatie cu semenii lor care nu utilizau astfel de platforme. In plus, cercetatorii au notat ca aceasta tendinta se mentine chiar si in cazul reducerii timpului total petrecut pe retelele de socializare.

Analiza a fost realizata pe 1.787 de adulti cu varste cuprinse intre 19 si 32 de ani. In cadrul chestionarelor au fost incluse 11 dintre cele mai populare platforme de social media - Facebook, YouTube, Twitter, Google Plus, Instagram, Snapchat, Reddit, Tumblr, Pinterest, Vine si LinkedIn.

Persoanele care utilizau intre 7 si 11 dintre aceste retele manifestau un risc de 3,1 mai mare de a raporta un nivel ridicat al simptomelor depresive, in comparatie cu semenii lor care nu foloseau aceste platforme.

De asemenea, s-a constatat ca pe masura ce tinerii foloseau mai multe platforme, cu atat aveau un risc mai mare de a manifesta un nivel ridicat de anxietate - de 3,3, mai accentuat in comparatie cu semenii lor care nu utilizau astfel de pagini de Internet.

"Chiar daca in urma acestui studiu nu putem spune cu exactitate daca persoanele care manifesta depresie sau anxietate cauta sa foloseasca mai multe platforme (de social media - n.red.) sau daca utilizarea acestora poate conduce la astfel de stari, concluziile pot fi totusi valoroase", sustine in lucrare autorul principal al cercetarii, dr. Brian A. Primack, director al Centrului pentru Cercetare in Domeniul Sanatatii din cadrul Universitatii din Pittsburgh.

"Aceasta asociere este indeajuns de solida pentru ca specialistii clinicieni sa isi intrebe pacientii care manifesta depresie si anxietate daca utilizeaza mai multe platforme (de social media - n.red.) si sa ii informeze ca acest lucru ar putea fi o cauza a simptomelor", a completat Primack, care a subliniat ca este nevoie de cercetari suplimentare in acest caz.

Primack si echipa sa au avansat mai multe cauze care ar putea conduce la depresie si anxietate. Printre acestea se numara multitasking-ul (gestionarea simultana mai multe activitati) - despre care se cunoaste ca poate duce la probleme de sanatate cognitiva si mentala - si setul distinct de reguli nescrise specifice fiecarei platforme in parte, care pot provoca emotii si stari negative.

In plus, cu cat sunt folosite mai multe astfel de platforme, cu atat creste riscul de a comite mai multe greseli sanctionate din punct de vedere social, fapt ce poate face ca utilizatorul sa ajunga in situatii delicate in mod repetat.

Nu e prima oara cand cercetatorii avertizeaza ca folosirea retelelor sociale predispune la depresie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#retele sociale depresie, #retele sociale anxietate, #generatia millenials depresie retele sociale, #millenials anxietate depresie, #millenials retele sociale , #stiri Facebook
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
IT ...Generatie mioritica refuzata export ue-vest ...Spalat creiere