GfK: 40 la suta din utilizatorii romani de Facebook, promotori de marci

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 14:52
1234 citiri
GfK: 40 la suta din utilizatorii romani de Facebook, promotori de marci
Foto: Daylife

Prezenta marcilor pe site-urile de socializare sunt bine primite de consumatorii romani, acestea fiind recomandate de 40% dintre respondenti, prin impartasirea continutului, potrivit unui studiu a firmei de cercetare de piata GfK.

Utilizatorilor de Internet le place sa se "imprieteneasca" cu marcile care sunt prezente pe Facebook, aproape doua treimi dintre cei care au cont devenind fani sau dand "like" cel putin unei marci din reteaua sociala, se arata in studiul GfK, remis Ziare.com.

Femeile si elevii sau studentii reprezinta categoriile cele mai predispuse la acest tip de comportament, probabil datorita dorintei de socializare si comunicare mai pronuntate, potrivit studiului.

Mai mult, 40% dintre utilizatorii de Facebook se transforma in adevarati promotori ai marcilor prezente in aceasta retea. Acestora li s-a intamplat cel putin o data sa "dea mai departe" materiale pe care marcile le posteaza pe paginile lor.

Este notabil faptul ca aproape 30% dintre utilizatorii retelelor sociale au publicat, de buna voie, reclame pe profilul lor de Facebook si 35% au participat la discutii cu alte persoane din reteaua sociala despre diferite marci (persoanele cu varste cuprinse intre 35-44 de ani sunt cele care discuta cel mai mult alaturi de alte persoane din Facebook despre diferite marci).

Potrivit rezultatelor studiului, 61% dintre respondenti prefera site-urile dedicate marcilor, in timp ce 41% prefera site-urile de companie.

De asemenea, 41% dintre utilizatorii romani de Internet sunt de parere ca e-mail-urile directe sunt o modalitate adecvata prin care o marca sa comunice cu consumatorii sai. Cu toate acestea, comunicarea prin intermediul e-mail-ului trebuie folosita cu prudenta, prea multe mesaje comerciale riscand sa fie percepute ca spam.

Consumatorii romani nu considera formatele publicitare care revin cu insistenta, cum ar fi reclamele de tip pop-up sau reclamele interstitiale (cele care se deschid pe o pagina inaintea continutului solicitat), drept modalitati de comunicare adecvate.

Retelele sociale sunt foarte cunoscute in randul utilizatorilor de Internet din mediul urban. Astfel, 87% din respondentii studiului au un cont pe cel putin o retea sociala, iar dintre acestia 89% au cont de Facebook.

T.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#utilizatori facebook, #reclame Facebook, #reclame Internet , #stiri Facebook